Több éve kínál megfizethető, kiváló és egészséges alternatívát munkaebédre, jóízű vacsorára. Nem csoda, ha a higanyjárású, talpas symphonián és kétdekáson szocializálódott, segélyes őslakosok italüzletes fókuszába még sose került.
Őszinte leszek: nem egy szép hely, de imádom, mert jól főznek, kedvesek, rövid idő alatt lehet szemétmentes ételhez jutni kifőzdei áron. Önkiszolgáló rendszer, műanyag tálca, tányér és evőeszközök, OSB-lapból hegesztett hulladékgyűjtő, neon. De a konyha autentikus, pazar, indiai szakácsokkal, rendes tandoorral, széles választékkal.
Elsőbálos indiai ételfogyasztóknak a curry masala tökéletes, mely csirkéből, marhából, bárányból és rákból is kérhető. Figyelem! Az indiai ételek csípősségének mértékegysége teljesen más, mint a miénk, inkább kérdezzünk rá, melyik nem csípős, mert a „kicsit csípős“ is kőkemény négy falat után, a „csípős“ meg próbára teszi még az Erős Pista bajnokait is.
Chicken Hathi – mogyorós, pisztáciás csirke (650 Ft)
Kellemes, ízes, nem csípős étel, a csonthéjasok miatt enyhén édeskés felhangú szafttal. Kímélően fűszeres, akár gyerekeknek is bejöhet, mivel nem annyira karakteres, mint mondjuk a curry, amit vagy szeret valaki, vagy a szagát se bírja.
Chicken Tikka Masala (650 Ft)
Haladóknak ajánlott, bár szerintük ez csak kicsit csípős. A gyönyörű, bíbor fűszeres mártásban mi most csirkehússal fogyasztottuk, de nagyon jól áll neki a rák, a marha és a bárány is.
Chicken Vindaloo (650 Ft)
Ez az igazán férfias erősség! Bár szelídnek tűnik, nem véletlenül kap helyet a hús mellett a burgonya is. Ez az a szint, amitől a Szex és New York alkalmi hőse lepattan a randi végén hasmenéses görcsöktől torzult fejjel. Nem árt hozzá tudományos fokozat, de legalább egy PhD keményen csípős területről.
Naan – mindenek felett
Lehetne rizzsel is fogyasztani ezeket az ételeket, de azt hagyjuk inkább a többi étteremre. Az indiaiak kenyere, a naan egy csoda! Kelttésztából készül, vékonyra nyújtva, majd a tandoor (kemence) belső szélére tapasztva sül frissen. Csipesszel szedik ki, megkenhetik vajjal, fokhagymával, de létezik belőle fűszeres és sajtos változat is. Én egy főételhez két naant kérek, mert a legjobb ezzel mártogatni a szaftot. A sima naan darabja 300 Ft, a fokhagymás, vajas, zöldséges 350 Ft, a sajtos és csirkés 400 Ft.
Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!