A múlt évhez hasonlóan több mint 60 féle champagne-t, hazai pezsgőt, prossecot, cava-t és crémantot kóstolhatott meg az érdeklődők népes tábora. A rendezvényen számos, hazánkban beszerezhető pezsgőház képviselője személyesen kóstoltatta tradicionális eljárással készült, nemes italait. A legnépszerűbbek azok az exkluzív tételek voltak, melyek kóstolását egyébként csak kevesen engedhetik meg maguknak, de ezen az eseményen egy-egy pohárral is lehetett kérni a különleges champagne-okból. Ezek közül a Roederer Cristal-ra, a Taittinger Comtes de Champagne Rosé-ra, valamint a Dom Pérignon-ra voltak a legtöbben kíváncsiak. Természetesen a rendezvény külföldi vendégének pultja körül is nagy volt az érdeklődés, David Bourdaire, a Bourdaire-Gallois Champagne Ház tulajdonosa előszeretettel mutatta be saját készítésű nedűit a közönségnek.
Sachert Bécsben, fogast a Balaton parton
Pezsgő és gasztronómia címmel tartott előadást Csizmazia László, a Cafe 57, a Porcellino Grasso Éttermek és a Pezsgő Világ hivatalos séfje, aki elmondta, hogy egy étel vagy ital elfogyasztásánál a környezet, a megfelelő miliő legalább olyan fontos, mint az étel maga.
Például tengerparton sokkal jobban esik a rák, a kagyló, a hal, mint egy belvárosi étteremben, s tegyük hozzá, hogy ez valóban így van.
Garamvári Vencel, a Garamvári Szőlőbirtok tulajdonosa a magyarországi pezsgőgyártásról beszélt, és visszanyúlt egészen 1825-ig, amikor Schönbauer Mihály és Fischer János megalapították az első pezsgőgyárat Pozsonyban. Története szerint a város akkoriban nemesi találkozók színhelye volt, ahol nagyra becsülték a francia termékeket, éppen ezért figyeltek fel a pezsgőre is, amit a világon először Franciaországban gyártottak.
Berende Alexa
Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!