Mexikó beköltözik a budai Várba

Magyarország legnemesebb pálinkái, egyedi ételkülönlegességek, vérpezsdítő latin-amerikai zene valamint kulináris finomságok várják a látogatókat.

2012. 09. 25. 11:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A VI. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválnak idén is a főváros egyik legszebb helyszíne, a Budai Várnegyed, annak Hunyadi és Oroszlános udvara ad helyet. A nagyszínpad beköltözik a festői Oroszlános udvarba, így még többen táncra perdülhetnek a délutáni és esti koncerteken.


A vendégpárlat tematikát folytatva Olaszország és Oroszország után idén a mexikóiak mutatkoznak be tradicionális ételeikkel és büszkeségükkel, a tequilával. A mexikói negyedben kiderül, hogyan lesz az agavéból párlat és hogyan készülnek a közkedvelt latin-amerikai finomságok. Idén huszonöt pálinkafőzde, tíz kolbászkészítő, valamint bor- és sajtmesterek állítják ki finomságaikat.

A szervezők célja felhívni a figyelmet a hungarikumok igazi értékére, a hagyományőrzés szerepére és nem utolsósorban, hogy minél több külföldi és belföldi látogató megismerje a magyar pálinka- és kolbászkülönlegességeket.

Komment

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.


Jelenleg nincsenek kommentek.

Szóljon hozzá!

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.