A nyers füge 100 grammjának energiatartalma 74 kcal, amely 0,8 gramm fehérjét, 0,3 gramm gyümölcssavat,16,3 gramm szénhidrátot és 2,9 gramm élelmi rostot biztosít. Hamutartalma 0,7 gramm, víztartalma 79,1 gramm. Jellemző ásványi anyagai a kalcium, vas, magnézium, foszfor, kálium, nátrium, cink, mangán és szelén, vitaminjai pedig a B1-, B2-, B6-, C-, A-, E- és K-vitamin, niacin, pantoténsav, kolin, folsav, béta-karotin.
A szárított füge 100 grammjának energiatartalma 249 kcal, 3,3 gramm fehérjét, 63,9 gramm szénhidrátot tartalmaz. Élelmirost-tartalma 9,8 gramm, a víztartalma 63,9 gramm. Megemlítendő az oxálsavtartalma is, amely 10 mg. Jellemző vitaminjai és provitaminja: B1-, B2-, B6-, C-, A- és K-vitamin, niacin, kolin, folsav és béta-karotin. A fügében fehérjebontó enzim (ficin) található, amelyet húspuhításra használnak. A termésben és a fiatal levelekben található bioaktív anyagok emésztést elősegítő, lágyító, nyugtató, gyulladásgátló és köptető hatásúak. A füge igen nagy rosttartalmú gyümölcs. Apró magvai a gyomor féregszerű (perisztaltikus) mozgásának köszönhetően könnyen a bélbe jutnak.
A táplálék jobb felszívódását a füge B-vitamin-tartalma elősegíti. A B-vitaminok az emésztést is javítják, míg a cinktartalom pozitívan befolyásolja az ivarmirigyek működését. A fügét, valamint a belőle előállított készítményeket renyhe bélműködésre és emésztési zavarokra használhatjuk.