Kirúgták a város összes rendőrét

Felmentették a teljes rendőri állományt a mexikói Veracruz városában – közölte az azonos nevű állam kormánya.

BL
2011. 12. 21. 22:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az intézkedést azzal indokolták, hogy gyökerestül ki akarják irtani a korrupciót, és „mindent a nulláról akarnak kezdeni” a kábítószer-kereskedelemmel összefüggő erőszak sújtotta Veracruz államban. Gina Domínguez szóvivő elmondta, 800 rendőrt és 300 adminisztratív dolgozót bocsátottak el. Hozzátette, a most kirúgottak is jelentkezhetnek a megüresedett állásokra, de az eddiginél szigorúbb követelményeknek kell megfelelniük.

Átmenetileg a haditengerészeti erők vigyáznak a rendre a városban, ahol sok más mexikói nagyvároshoz hasonlóan rendszeresek a drogbandák közötti leszámolások; a Golfo és a Los Zetas drogkartell véres háborút vív egymással a helyi kábítószerpiac ellenőrzéséért. Szeptemberben 35 holttestet találtak a város egyik forgalmas sugárútján két teherautóban. Az áldozatok kábítószercsempész-bandák tagjai voltak. A Mexikói-öböl partján elterülő Veracruz kikötője a legnagyobb egész Mexikóban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.