A saját sörgyárat 2006-ban 50 ezer euróból indította be az egyetem. Itt tanulják az egyetem diákjai, hogyan is kell főzni a sört. Ha az ital elkészül, egy részét laboratóriumban vizsgálják, egy részét pedig a diákok megisszák, hogy meggyőződjenek a minőségéről – adta hírül a SITA hírügynökség.
Az egyetemi sörgyárban 85 liter sört lehet elkészíteni. A sörfőzésről szóló óra nagy népszerűségnek örvend a diákok körében, vizsgáznak is belőle, és sokan választanak ezzel kapcsolatos témát a szakdolgozatok írásakor. A jövőben az egyetemen gyümölcssörök elkészítését is tervezik.
A sörfőzéshez szükséges alapanyagokat malátaüzemek adják. Egy adag sörfőzésre 10–13 kilogramm maláta szükséges. A főzés 12 óráig tart, és a jó minőség érdekében 30 vagy akár 60 napig is érni hagyják a sört.
Saját sörgyáruk van a diákoknak
Saját sörgyárban főzik a sört a Nyitrai Mezőgazdasági Egyetem diákjai.
2012. 02. 15. 6:49
Komment
Összesen 0 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!
- Iratkozzon fel hírlevelünkre
- Csatlakozzon hozzánk Facebookon és Twitteren
- Kövesse csatornáinkat Instagrammon, Videán, YouTube-on és RSS-en
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!
Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!