Saját sörgyáruk van a diákoknak

Saját sörgyárban főzik a sört a Nyitrai Mezőgazdasági Egyetem diákjai.

PR
2012. 02. 15. 6:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A saját sörgyárat 2006-ban 50 ezer euróból indította be az egyetem. Itt tanulják az egyetem diákjai, hogyan is kell főzni a sört. Ha az ital elkészül, egy részét laboratóriumban vizsgálják, egy részét pedig a diákok megisszák, hogy meggyőződjenek a minőségéről – adta hírül a SITA hírügynökség.

Az egyetemi sörgyárban 85 liter sört lehet elkészíteni. A sörfőzésről szóló óra nagy népszerűségnek örvend a diákok körében, vizsgáznak is belőle, és sokan választanak ezzel kapcsolatos témát a szakdolgozatok írásakor. A jövőben az egyetemen gyümölcssörök elkészítését is tervezik.

A sörfőzéshez szükséges alapanyagokat malátaüzemek adják. Egy adag sörfőzésre 10–13 kilogramm maláta szükséges. A főzés 12 óráig tart, és a jó minőség érdekében 30 vagy akár 60 napig is érni hagyják a sört.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.