A saját sörgyárat 2006-ban 50 ezer euróból indította be az egyetem. Itt tanulják az egyetem diákjai, hogyan is kell főzni a sört. Ha az ital elkészül, egy részét laboratóriumban vizsgálják, egy részét pedig a diákok megisszák, hogy meggyőződjenek a minőségéről – adta hírül a SITA hírügynökség.
Az egyetemi sörgyárban 85 liter sört lehet elkészíteni. A sörfőzésről szóló óra nagy népszerűségnek örvend a diákok körében, vizsgáznak is belőle, és sokan választanak ezzel kapcsolatos témát a szakdolgozatok írásakor. A jövőben az egyetemen gyümölcssörök elkészítését is tervezik.
A sörfőzéshez szükséges alapanyagokat malátaüzemek adják. Egy adag sörfőzésre 10–13 kilogramm maláta szükséges. A főzés 12 óráig tart, és a jó minőség érdekében 30 vagy akár 60 napig is érni hagyják a sört.

Drámai részletek derültek ki a kocsiban bennégett édesanya haláláról - fotók