A világ legnagyobb bringaparkolója épül Hollandiában

Háromszintes, föld alatti biciklitárolóban parkolhatják le a kerékpárokat az utrechtiek.

MTI
2017. 08. 07. 18:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átadtak a hollandiai Utrechtben egy 6000 férőhelyes bicikliparkolót, amely teljes kiépülése után, 2018 végére 12 500 férőhellyel a világ legnagyobb kerékpártárolója lesz. A 340 000 lakosú város főpályaudvara előtt egy föld alatti épületben hétfőn megnyílt háromszintes kerékpárparkoló egyelőre csak Hollandiában a legnagyobb.

Hollandiában a vasút utasainak fele kerékpárral érkezik a vonathoz, és az utasok gyakran panaszkodnak, hogy nehezen találnak helyet biciklijüknek. Az állam ezért 2011 óta 100 000 bicikliparkolót épített.

A holland statisztikai hivatal szerint az országban 22 millió kerékpár van, vagyis egy főre 1,2, egy háztartásra pedig átlagosan 3 kerékpár jut.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.