Csillagászati összeget lehet nyerni egy amerikai lottón

Ha valaki nyer, és hozzájárul, hogy harminc év alatt kapja meg a pénzt, 182 milliárd forint ütheti a markát.

MN
2017. 08. 23. 6:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár 700 millió dollárt (nagyjából 182 milliárd forintot) is nyerhet, aki eltalálja mind a hat számot az amerikai Powerball nevű lottón, amelynek nyerőszámait közép-európai idő szerint csütörtök hajnalban húzzák ki Floridában. Ez a játék történetének második legnagyobb főnyereménye, tavaly ugyanis elérte az 1,5 milliárd dollárt is.

Mivel már a múlt héten is hatalmas volt a főnyeremény, 113 millió szelvényt adtak el. A teljes főnyereményt egyébként akkor fizetik ki, ha a nyertes hozzájárul, hogy huszonkilenc éven keresztül, összesen harminc részletben kapja meg a pénzt – egy részlet ekkor nagyjából 23 millió dollár lenne. Ha egy összegben kéri valaki a nyereményt, akkor csak 443 millió dollárt kap.

A Powerball játékban öt számot kell eltalálni a hatvankilencből, illetve még egyet – a Powerballt – a huszonhatból. A telitalálat esélye 1 a 292,2 millióhoz. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.