Húsz sérültje van a lengyel vonatbalesetnek

Egy személyvonat ütközött össze egy tehervonattal. Tűzoltók szabadították ki az utasokat.

MTI
2017. 08. 31. 4:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karina Stankowska, a helyi tűzoltók szóvivője elmondta, hogy a Smetowo Graniczne településen történt balesetben a személyvonat 11 kocsijából hét kisiklott.

A lengyel vasút szóvivője arról számolt be, hogy a sérültek közül egynek súlyos az állapota. A vasút ugyanakkor gondoskodott arról, hogy a többi, nem sérült utas folytathassa útját. Mintegy háromszázan voltak a vonaton, amely az észak-lengyelországi Gdyniából tartott a déli Bielsko-Bialába.

A megyei hatóságok egyik képviselője a TVN24 tévé adásában elmondta, négy embert hordágyon vittek el, a tűzoltók pedig azon munkálkodtak, hogy az embereket kiszabadítsák a megrongálódott vasúti kocsikból. A vonaton több gyerek is utazott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.