Sokan meghaltak a földcsuszamlások miatt Kínában

Legalább huszonhárom ember vesztette életét.

MTI
2017. 08. 30. 18:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még szerdán is folytak a mentőakciók, hogy kiszabadítsák a sárban rekedteket a délnyugat-kínai Kujcsou tartomány Picsie falvában. A szerencsétlenségben a Hszinhua hírügynökség által szerdán közzétett legfrissebb adatok szerint huszonhárman haltak meg, és tucatnyian eltűntek. A hivatalos média által sugárzott felvételeken látni lehetett, amint a megrettent bámészkodók sikolyai közepette a domb egyik oldala leszakadt, és porfelhő emelkedett fel.

Szerdán a viharos esőzések miatt hatalmas sárlavina öntötte el a Csinghaj tartománybeli, többségükben tibetiek lakta Macsen falut – jelentette a Hszinhua. A hírügynökségi jelentés szerint hét ember meghalt, két társuk megsérült.

A földcsuszamlások gyakoriak Kína falusi és hegyvidéki részein, főként heves esőzések idején. A szélsőséges időjárási körülmények miatt az idén nyáron számos katasztrófa történt az ország déli részén, sokan meghaltak, illetve kénytelenek voltak elhagyni otthonukat.

Júniusban és augusztusban két hatalmas szecsuani (Délnyugat-Kína) sárlavinában több mint harmincan haltak meg, és sokan eltűntek.

Júliusban mintegy hatvanan haltak meg fölcsuszamlásokban és árvizekben a közép-kínai Hunan tartományban. A tartomány 1,6 millió lakosát kellett kitelepíteni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.