Tizennyolc flamingóval végzett a vihar Németországban

Egy bébifóka is veszélybe került, az állatot a helyieknek hála sikerült megmenteni.

MTI
2017. 10. 06. 17:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Sajnálattal kell közölnünk, hogy minden óvintézkedésünk ellenére elveszítettünk néhány állatot” – írta közleményében pénteken az állatkert, hozzátéve, hogy a flamingókkal a viharban leszakadó ágak végeztek. Az intézmény 80 flamingóját nem költöztették át másik helyre a vihar idejére, mivel az érzékeny madarak átköltöztetése többnapos előkészületeket igényelt volna.

A kelet-berlini állatkert pénteken nem fogadott látogatókat, hogy a dolgozók el tudják hárítani a vihar okozta károkat a szombati újranyitásig.

Hamburgban egy fiatal fókát menekítettek ki csütörtökön a vihar által felkorbácsolt hullámok közül. Az 5-6 hónapos állat a város déli részén keresett menedéket a védőgátaknál, amikor a járókelők felfigyeltek rá és értesítették a hatóságokat. A mindössze 70-80 centiméter hosszú hím fóka a Stormy nevet kapta a hamburgiaktól és jelenleg egy fűtött szobában heveri ki a megpróbáltatásokat.

A Németország északi térségére csütörtökön lesújtó Xavier nevű viharban többen meghaltak és sokan megsérültek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.