Bevándorlási hivatal: az Egyesült Államok többé nem a bevándorlók országa

A szervezet alapokmánya szerint oltalmazná az amerikaiakat, és gondoskodna a haza biztonságáról.

MTI
2018. 02. 23. 6:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új dokumentum a hivatal (USCIS) honlapján jelent meg, az áll benne, hogy „az Egyesült Államok Állampolgársági és Bevándorlási Szolgálata megőrizve sérthetetlenségét, valamint hatékonyan és korrekten elbírálva a bevándorlás előnyeit, a nemzet törvényes bevándorlási rendszerét segíti, miközben oltalmazza az amerikaiakat, gondoskodik a haza biztonságáról, és tiszteletben tartja értékrendünket”.

A korábbi alapokmány szerint „az USCIS azzal teljesíti be Amerikának bevándorlónemzet voltára tett ígéretét, hogy pontos és hasznos információkat szolgáltat ügyfeleinek, biztosítja nekik a bevándorlás és az állampolgárság előnyeit, elősegíti az állampolgári öntudat kialakítását és annak megértését, valamint gondoskodik bevándorlási rendszerünk tisztességéről”.

A „bevándorlók nemzete” kifejezés törléséről a hivatal igazgatója, L. Francis Cissna körlevélben értesítette a munkatársakat. Az igazgató leszögezte: „Azt hiszem, hogy ez az egyszerű, egyenes közlemény világosan meghatározza ügynökségünk szerepét országunk törvényes bevándorlási rendszerében, és azt az elkötelezettséget is, amellyel az amerikai népnek tartozunk.”

A körlevélben azonban arról nem esik szó, hogy az új alapokmányból miért maradtak ki a „bevándorlók nemzete” és az „Amerika mint bevándorlónemzet” kifejezések.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.