Csádi katonákat öltek meg a Boko Haram fegyveresei

Forrás: MTI2019. 03. 22. 18:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább 23 csádi katonával végeztek a Boko Haram terrorszervezet harcosai péntekre virradóra – jelentették be a csádi hatóságok.

A Boko Haram fegyveresei évek óta iszlám kalifátus létrehozásáért küzdenek Nigéria északkeleti részén, és rendszeresen hajtanak végre támadásokat a szomszédos Csádban, Nigerben és Kamerunban is.

A péntek hajnali támadás Dangdala városban történt, a Csád-tó közelében. Csádi biztonsági források szerint a támadók valószínűleg Nigerből léptek be az országba.

Csádi katonák is részt vesznek abban a nyugat-afrikai alakulatban, amely a Boko Haram támadásainak elhárítása céljából állomásozik a térségben. A terrorszervezet erőszakos ténykedése következtében az érintett országokban több ezren vesztették életüket, és mintegy 2,5 millióan kényszerültek elmenekülni otthonaikból.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.