időjárás 30°C Ibolya 2022. augusztus 7.
logo

Döntöttek Kenderesi Tamásról Dél-Koreában

Magyar Nemzet Online
Forrás: hvg.hu
2019.07.30. 12:31
Döntöttek Kenderesi Tamásról Dél-Koreában

Pénzbüntetés fejében kiengedik Kenderesi Tamást Dél-Koreából – mondta a magyar úszó válogatott szövetségi kapitánya a vizes vb utáni sajtótájékoztatón a Duna Arénában. Sós Csaba úgy tudja, az olimpiai bronzérmes úszó csütörtökön érkezhet haza – írta meg a hvg.hu.

„Szombat éjszaka, egy szórakozóhelyen a mellékhelyiségből visszafelé haladva a táncparkett felé, hozzáértem egy ott dolgozó, koreai táncoslány fenekéhez. Meg sem álltam mögötte, egyetlen, talán meggondolatlan mozdulatot tettem, ami miatt az érintett lány komolyan megharagudott, és feljelentést tett ellenem” – írta korábban közösségi oldalán Kenderesi Tamás, aki jelezte, megértette a helyzet komolyságát és teljes együttműködést tanúsított mindvégig.

„A rendőrségen közölték, hogy az esetről a biztonsági kamera felvétele rendelkezésükre áll, igaz, ezt nekem nem mutatták meg. Ezek alapján őszintén bízom abban, hogy igazolást nyernek a szavaim. Úgy gondolom, nem követtem el semmilyen súlyos vétséget, azt viszont meg kell értenem, hogy megsértettem bizonyos erkölcsi normákat, amely a helyi értékrend alapját képezik. A történteket sajnálom, a koreai lánytól szeretnék elnézést kérni, amennyiben valóban megbántottam, de a szexuális zaklatás vádját teljes mértékben visszautasítom” – fogalmazott korábban az úszó.

Az esetről a szórakozóhely biztonsági kamerája felvételt készített, a hvg.hu korábban szövetségi forrásból úgy értesült, hogy a videót megnézhette az úszócsapat vezetője. Ami azon látható, az szerinte Kenderesi nekik elmondott verzióját támasztja alá. Sós Csaba most azt mondta, neki nem mutatták meg a videót.

Az úszószövetség korábban azt közölte, hogy a vizsgálati szakaszban a magyar válogatott tagját megilleti az ártatlanság vélelme, ugyanakkor ha hivatalosan igazolást nyer vétkessége, úgy a MÚSZ a szövetség fegyelmi bizottságát fogja felkérni a további lépések megtételére.

A szövetségi kapitány a fegyelmi eljárásról azt mondta, annak elindítása az elnök, Wladár Sándor hatásköre. „Az enyém más. Én mindig a gyerekért aggódom. Először engem azért hívtak, hogy kórházban van. Aztán kiderült, hogy nem ez a helyzet” – magyarázta a portálnak Sós Csaba.

A HVG arról is kérdezte a szövetségi kapitányt, hogyan néz ki az, amikor az úszók a versenyek után kieresztik a gőzt, mi az, ami belefér, mi az, ami nem. Erre a kapitány úgy reagált: „Ha valóban komolyabb volt, akkor valóban hibás. Egyéb felfogásnál bűnös. Ugyanakkor nálunk az a mondás, hogy ha Pécsen bemennek a diszkóba, akkor ez a köszönés.”

„Lehet magyarázni ezt azzal, hogy nagy a feszültség, meg lehet, hogy előtte ivott valamit és egy kicsit bátrabb volt, vagy nem volt jó kedve előtte, de ilyen nincs, mert annak ez lehet a következménye” – mondta a portálnak a magyar úszók kapitánya.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.