időjárás 4°C Natália 2022. december 9.
logo

Uruguay és Venezuela óvatosságra inti az Egyesült Államokba utazókat

Forrás: MTI
2019.08.06. 09:36

Az Egyesült Államokban a hét végén történt két tömeggyilkosság miatt Uruguay és Venezuela hétfőn felhívta oda utazó állampolgárai figyelmét a rossz közbiztonságra.

A montevideói külügyminisztérium sajtóközleményében arra intette az embereket, hogy kerüljék el Detroitot, Baltimore-t és Albuquerque-t, amelyek a világ húsz legveszélyesebb városa közé tartoznak a CEOWORLD című magazin felmérése szerint. Kerüljék el a tömeges rendezvényeket, a bevásárlóközpontokat, a művészeti és gasztronómiai fesztiválokat, vallási gyűléseket – folytatták –, valamint mindenütt legyenek „nagyon óvatosak, mert bárhol bárkinél lehet fegyver, és egyre jobban terjed a senkit nem kímélő erőszak, főleg a gyűlöletből elkövetett – részben rasszista – erőszak. Az ilyen erőszak már több mint 250 ember életét követelte az Egyesült Államokban az év első hét hónapjában” – írták.

A venezuelai külügyminisztérium arra kérte országa állampolgárait, hogy ha lehet „halasszák el utazásukat az Egyesült Államokba a bárkit célba vevő erőszak és a gyűlölet-bűncselekmények miatt”

Az amerikai külügyminisztérium augusztus 2-án adott ki figyelmeztetést Uruguayba utazó állampolgárainak a dél-amerikai országban tapasztalható, egyre jobban elburjánzó erőszakos bűncselekmények miatt, Venezuelára vonatkozóan pedig korábban tette meg ugyanezt.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.