Putyin irányt szabott

2019. 11. 25. 7:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megújulásra szólította fel Vlagyimir Putyin szombaton a kormányzó pártot a szeptemberi helyi választásokon elszenvedett veszteségeket követően, jelentették hírügynökségek. Az Egységes Oroszország megőrizte többségét a fővárosi képviselő-testületben, de elveszítette mandátumai egyharmadát. Az orosz elnök szerint a kormánypártnak vezető szerepet kell vállalnia a társadalom előtt, és meg kell újulnia, hogy megnyerhesse a 2021-es parlamenti választásokat. – A közelgő választások rendkívül fontosak a nemzeti fejlődés folyamatosságának biztosítása, az elért eredmények megőrzése és növelése szempontjából – idézte a távirati iroda Putyinnak a pártja szombati kongresszusán elmondott szavait.

Az elnök úgy vélekedett: az oroszoknak egységbe kell tömörülniük az alapvető értékek körül, az ideológiai sokféleségen, illetve a párthovatartozáson túlmutatóan. – A legnagyobb érték Oroszország szuverenitása, nemzeti érdekei, területi integritása. Ez, valamint mindenekelőtt a nép jóléte és az emberek önmegvalósításának lehetősége – fogalmazott az államfő, kiállva egyúttal a népszaporulat, továbbá az oroszok etnikai és vallási összhangja mellett.

Putyin me­ggyőződését fejezte ki arról, hogy pártjának vissza kell szereznie vezető pozícióit. – Találják meg önmagukat, és bocsássák vitára a legégetőbb kérdéseket anélkül, hogy megvárnák a jövő évi direkt útmutatásomat. Erősödjenek meg annyira, hogy képesek legyenek ezeket önerőből megoldani és hogy képesek legyenek az igazságot keresni – tette hozzá. Putyin – aki az ezredforduló óta áll Oroszország élén – jelezte: ha a helyi tisztségviselők, akármilyen magas posztot töltsenek is be, nem képesek látni a problémákat, akkor a pártkatonáknak kell feltárniuk azokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.