Elmaradtak a templomi alkalmak Dél-Koreában a járvány miatt

A Vuhanból indult új koronavírus okozta Covid-19 járvány megfékezése érdekében Dél-Koreában bezártak a templomok és sok helyen interneten keresztül tartottak vasárnap istentiszteletet.

Forrás: MTI2020. 03. 01. 18:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dél-koreai katolikus egyház 236 éves történetében még soha nem volt példa arra, hogy országszerte az összes templomot bezárják. A buddhista templomokban is elmaradtak a szertartások.

Az ázsiai országban vasárnapra 586-tal emelkedett a fertőzötted száma, és három halálos áldozatot követelt a vírus, amelynek így már összesen 20 halottja van Dél-Koreában. A hatóságok kifejezetten arra kérték az embereket, hogy maradjanak távol a tömegrendezvényektől, vallási szertartásoktól és politikai nagygyűlésektől.

A vasárnap rögzített új megbetegedések többségét Tegu városából jelentették, ahol az a keresztény gyülekezet működik, amely kapcsolatba hozható a kórokozó tömeges helyi terjedésével.

A hívők közül többen jártak januárban Vuhanban, és a dél-koreai hatóságok vizsgálják, hogy ők hurcolták-e be a vírust Teguba, valamint azt is, hogy a gyülekezet tagjai között miért kezdett robbanásszerűen terjedni a vírus.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.