Franciaországban vészesen kevés szájmaszk van

Munkabeszüntetéssel fenyegetőznek a francia rendőrök, akiktől a belügyminiszter utasítására elvették a készleten lévő maszkokat, hogy azokat az egészségügyi dolgozóknak adják. Eközben a francia külügyminiszter Afrikát támogatná egy pénzügyi csomaggal.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2020. 03. 26. 18:41
null
Szájmaszkot viselő rendőr a Szent Márk térnél. Ünnep helyett aggodalmak Fotó: MTI/EPA/Andrea Meola
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megdöbbentek a francia rendőrszakszervezetek a belügyminisztérium tegnapi bejelentésén, mely szerint éppen hogy megkapták a rendőrök és a csendőrök az engedélyt a védőmaszk viselésére munkavégzés közben, máris újra védelem nélkül kell dolgozniuk. A Valeurs actuelles francia hetilap információi alapján a minisztérium ugyanis úgy döntött, hogy lefoglalja a rendőrség FFP2 védőmaszk készleteit, hogy azokat az egészségügyi dolgozóknak adja, akiknek már vészesen fogy a készletük.

A rendőrök és a csendőrök nap mint nap kint vannak az utcán, az ő dolguk, hogy ellenőrizzék a lakosok lakhelyelhagyási engedélyét, így fennáll annak a veszélye, hogy megfertőződnek, ha védőmaszk nélkül kell dolgozniuk. Ráadásul néhány migránsnegyedben még direkt provokálják is őket, a minap például egy nő szántszándékkal ráköhögött az őt igazoltatni szándékozó rendőrökre.

A hét legfontosabb rendőri szakszervezet levélben kért tájékoztatást Christophe Castaner belügyminisztertől. Abban arról érdeklődtek, hogy hány maszkot rendeltek a rendőrség számára és mikor fognak azok megérkezni, ám a március 19-én küldött levélre a mai napig nem kaptak választ.

Ugyanakkor az rendkívül érdekes, hogy a külügyminiszter március 24-én azt a bejelentést tette a parlament Alsóházában, hogy Franciaország pénzügyi csomaggal segítené a szegény afrikai országokat a koronavírus elleni védekezésben.

A cikk teljes tartalma IDE KATTINTVA érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.