időjárás 23°C Jácint 2022. augusztus 17.
logo

Nem látogatható a Rio de Janeiró-i Krisztus-szobor

Forrás: MTI
2020.03.18. 09:40

Kedden este egyelőre egyhetes időtartamra bezárták a látogatók elől Rio de Janeiro egyik legfontosabb idegenforgalmi nevezetességét, a Megváltó Krisztus szobrát.

A város kormányzója egyéb korlátozásokat is bevezetett a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására. A Corcovado-hegyen álló, kitárt karjaival keresztet formáló Krisztus Rio de Janeiro és Brazília jelképének számít. A 30 méter magas műalkotást évente csaknem kétmillióan keresik fel.

Kedden azonban a brazíliai nemzeti parkokat, köztük a szobornak otthont adó parkot is kezelő Chico Mendes Intézet bezáratta azokat a közönség előtt.

Wilson Witzel, Rio de Janeiro kormányzója veszélyhelyzetet hirdetett ki. Ennek értelmében a turistákat felkérik, hogy ne menjenek a város népszerű strandjaira, az éttermek és bárok 15 napig csak megszokott vendégszámuk 30 százalékát fogadhatják, a hajók és buszok fele annyi utast vihetnek, a plázák pedig bezárnak. A kormányzó az iskolák működését is felfüggesztette minden tömegrendezvénnyel együtt. A riói Cukorsüveg-hegy, a metropolisz másik keresett látványossága már kedden sem fogadott turistákat.

Brazíliában eddig 300 megerősített koronavírusos esetet tartanak nyilván. A betegek több mint fele Sao Paulóban él, de a második helyen már Rio de Janeiro áll a megbetegedések terén. A dél-amerikai országban eddig egy ember hunyt el a vírusfertőzés miatt, egy 62 éves férfi Sao Paulóban.

Miközben a helyi vezetők óvatosságra intenek, és intézkedéseket vezetnek be a járvány terjedésének megakadályozására, Jair Bolsonaro brazil elnök arra figyelmeztetett, hogy ezek a lépések károkat okozhatnak a gazdaságnak, és ismételten kétségeit hangoztatta a vírus súlyosságával kapcsolatban.

Koronavírus a világban

Japán tudósok: Két év alatti gyermekek ne hordjanak maszkot!

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.