New York tényleg kiürült

A hajléktalanok szenvednek, mert egyszerűen nincs kint senki, aki segítséget nyújtana vagy pénzt adna nekik.

2020. 03. 22. 17:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus megjelenése egyfajta kulturális sokként ért minket, elképesztő módon lelassult minden. Egy Wall Street-i étteremben dolgozom, ahol azelőtt 18 ezer dollár körüli bevételünk volt naponta. A járvány kitörése óta ez nagyjából 2 ezerre csökkent. A munkaidőnket drasztikusan lerövidítették, nem tudom, honnan lesz pénzem ételre, vagy hogy miből fogom kifizetni az albérletem.

Csak néhányszor mentem ki a városba, de New York tényleg kiürült. A hajléktalanok, akik általában az idegenek jóságára támaszkodnak, most szenvednek, mert egyszerűen nincs kint senki, aki segítséget nyújthatna nekik. Biztos vagyok benne, hogy ezen is túljutunk, de félek tőle, hogy mennyi időt vesz ez majd igénybe, és mit fog jelenteni a gazdaságunk számára.

Ha a többi vírusnaplót is olvasni szeretné, kattintson ide: magyarnemzet.hu/virusnaplo

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.