További szigorításokra számítok

Vannak néhányan, akik lassan reagáltak az elmúlt hetek történéseire.

2020. 03. 21. 13:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Düsseldorf utcáin is megszűnt a nyüzsgés. Észak-Rajna-Vesztfália a kezdetektől Németország egyik legfertőzöttebb régiója. Az itteniek alapvetően nyugodtak és fegyelmezettek, ám vannak néhányan, akik sajnos lassan reagáltak az elmúlt hetek történéseire: néhány napja láttam egy-egy kisebb csoportot a sarki kávézóban, és a bolti sorban állásnál sem mindenki tartja még be az 1-2 méteres távolságot.

Angela Merkel nemcsak az egészségügyben, hanem az élelmiszerellátásban, a pénztárak mögött dolgozóknak is köszönetet mondott, amit néhányan személyesen is megtettünk a legutóbbi bevásárlás során. Míg a környék gyógyszertáraiban minden alkalmazott maszkot és kesztyűt hord, addig az élelmiszerboltokban egyelőre csak elvétve, egy-két dolgozón látni valamilyen védőfelszerelést.

Az itteni kórházi ellátással kapcsolatban pozitív tapasztalataim vannak.

Ám az elmúlt napokban drasztikusan nőtt a regisztrált megbetegedések száma, így én további szigorításokra számítok, és a Bajorországban már bevezetett kijárási tilalom is szóba kerülhet.

Ha a többi vírusnaplót is olvasni szeretné, kattintson ide: magyarnemzet.hu/virusnaplo

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.