Szabadságra vágyott, négyszer állt sorba

Katonákat hívtak az eladók a gyanús vásárlóhoz

Végh Attila
2020. 04. 14. 20:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négyszer állt sorba kifliért egy 80 éves bácsika az olaszországi Bari városának egyik üzletében. A kereskedők nem értették a dolgot, szóltak az esetről az utcán járőröző katonáknak.

Állítása szerint idegenek társaságára, jó levegőre, szabadságra vágyott az az idős férfi, akit gyanús viselkedése miatt április első napján szólítottak fel igazolásra az olasz város utcáinak biztonságára vigyázó katonák. A férfi egy bevásárló központ pékségénél egy órán belül négyszer is sorba állt. Amikor ő került volna a pulthoz kiállt a sorból, udvariasan előre engedett mindenkit, visszaállt a sor végére, többször is elismételve ezt a mutatványt a Santa Scolastica fedett piaccsarnokában.

A 80 éves bácsika a katonáknak elmondta, csak az időhúzás volt a célja, szerette volna minél hosszabbra kitolni a bevásárlásra szánt perceket, otthon pedig a nagy forgalomra hivatkozott volna a késés miatt. Friss levegőre, nyugalomra, emberi hangra vágyott, a felesége társasága nélkül, akit állítása szerint egyre nehezebben tud elviselni a lassan két hónapja tartó karantén miatti összezártságban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.