Több tízezer vándormadár pusztult el Görögországban

Forrás: MTI2020. 04. 09. 22:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Afrikából Európába visszatérő fecskék, sarlós fecskék tízezrei pusztultak el az utóbbi napokban Görögországban a heves szelek miatt – közölték csütörtökön helyi ornitológusok.

„Az Égei-tenger térségében az utóbbi három napon kicsiny vándormadarak ezreire bukkantunk elpusztulva vagy súlyosan megsebesülve az erős északi szelek miatt” – mondta Mara Ganoti, az Anima természetvédelmi szervezet illetékese az AFP francia hírügynökségnek.

„Ez egy hatalmas csapás” – hangoztatta, hozzátéve, hogy az elpusztult madarakra Athén utcáin, a görög főváros és térsége lakóházainak erkélyein, egy Naiplie közelében lévő tó partján bukkantak.

A görög ornitológiai társaság szerint az április 6-ra virradó éjszaka nagy szerencsétlenséget hozott a vándormadarakra a heves szelek, a szokatlanul hideg és az esőzések miatt az ország egyes részein.

Az ornitológusok felszólították a lakosságot, hogy figyeljenek az utcákon a több ezer kilométeres útjuktól elfáradt madarakra.

Görögország a madarak vonulásának egyik fő útvonalán fekszik, ahol tavasszal és ősszel vándormadarak százezrei pihennek meg Európába visszatérve.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.