Megsemmisültek a no-go zóna mellett a kórházi maszkok

Három órán keresztül oltották a lángokat és még most is azt figyelik, hogy a tűz újra éled-e abban a raktárban, ahol rengeteg orvosi maszkot is tároltak. A gyújtogatást nem lehet kizárni, a rendőrség nyomozni kezdett, a mintákat pedig laboratóriumba küldték.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 05. 02. 20:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas tűz ütött ki ma hajnalban 5 órakor, a Párizs peremkerületéhez, Seine-Saint-Denis-hez tartozó területen lévő 7 ezer négyzetméteres raktárépületben. A riasztásra több mint 150 tűzoltó érkezett, de már nem tudták megmenteni sem az épületet sem a benne tárolt nagy mennyiségű kórházi maszkot, amelyek elszállításra vártak, hogy szükség esetén felhasználják azokat valamely francia klinikán a koronavírust gyógyító orvosok. A sebészi maszkokon kívül különböző textiláruk is a tűz martalékává váltak – írja a V4NA hírügynökség.

Ezekben a raktárakban éppen azokat az anyagokat tárolták, amelyek Ázsiából érkeztek a pandémia leküzdésére. A tűz már éjjel tombolni kezdett, ezért eltelt néhány óra, mire felfedezték azt, és a tűzoltók kiérkeztek a helyszínre. Emberéletben nem esett kár, mert hajnalban még senki sem volt a területen. Az oltást reggel nyolcra fejezték be, de még napközben is megfigyelik a területet, nehogy újra lángra kapjon.

A LeParisien szerint a gyújtogatás gyanúját még nem zárták ki, a nyomozást a helyi rendőrség elkezdte. A tűz után a helyszínen vett mintákat a rendőrség prefektúrájának központi laboratóriumába küldték elemzésre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.