A The Washington Post inkább a saját háza táján sepregessen!

A magyar demokrácia él, az ország sikeres a koronavírus elleni küzdelemben – hangoztatta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár a The Washington Post című amerikai lapban szombaton megjelent véleménycikkében.

Forrás: Facebook/Kovács Zoltán2020. 06. 13. 17:17
null
Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az államtitkár a lap egyik publicistája, George Will korábbi véleménycikkére reagált. Will május 31-én Az amerikai konzervativizmus Amerika-ellenessé válik? című írásában ugyanis azt feszegette, hogy az amerikai konzervativizmus önkényuralom felé hajlik, és ennek ihletőjeként Orbán Viktor magyar kormányfőt említette.

Will úr azt írta, hogy Orbán Viktor Magyarország demokráciájának szétrombolója, aki közvetlenül vagy közvetve ellenőrzést gyakorol a bíróságok és a média felett” – idézte a korábbi publicisztika sorait Kovács Zoltán. Majd leszögezte: „a mi demokráciánkban a sajtó valójában élénk és kritikus, a bíróságok függetlenek (lásd a Kúria múlt hónapban hozott döntését egy prominens roma-szegregációs ügyben, amely döntés ellentétes a magyar kormányzat álláspontjával) és az ellenzéki jelöltek még mindig nyernek választásokat”.

Magyarország 2018-ban tartott parlamenti választásán a részvétel 70 százalékos volt, a legmagasabb 2002 óta. Ez aligha jelez romokban heverő demokráciát

– írta az államtitkár.

Kovács Zoltán visszaidézte az amerikai publicista mondatait, miszerint a magyar kormányfő a koronavírus-járványt ürügyként használta volna fel arra, hogy diktatúrát építsen ki.

A kormányzat, az alkotmányunkkal teljes mértékben összhangban állóan, rendkívüli állapotot hirdetett, és a parlamentnek még nagyobb beleszólást is biztosított a különleges intézkedésekbe, s a kormányfő bejelentette, hogy ez a rendkívüli állapot június 20-án véget is ér

– hangsúlyozta.

Felhívta egyúttal a figyelmet arra is, hogy a „kormány éppen e különleges intézkedéseknek köszönhetően volt képes gyorsan cselekedni a kijárási korlátozásokat és az egészségügy megtámogatását illetően, ami segített abban, hogy elkerüljük az Európában máshol megtapasztalt magas fertőzöttségi és halálozási arányoka”t.

Kovács Zoltán közzétett egy Facebook bejegyzést is a témában

„A Washington Postban ma megjelent olvasói levelemben reagáltam George Will publicista cikkére, amelyben – mily meglepő módon – Orbán Viktor miniszterelnök diktatúrája és a magyar média korlátozása a téma. Csak nekem tűnik ez már borzasztóan unalmasnak?

A mi demokráciánkban a sajtó valójában élénk és kritikus, a bíróságok függetlenek és az ellenzéki jelöltek még mindig nyernek választásokat. Magyarország 2018-ban tartott parlamenti választásán a részvételi arány 70 százalékos volt, ami a legmagasabb volt 2002 óta. Ez aligha azt jelenti, hogy romokban heverne a demokrácia.

A koronavírus-járvány kihasználásáról pedig csak annyit, hogy épp e különleges jogrendnek köszönhetően sikerült Magyarországon elkerülni azt a tragikusan magas fertőzöttségi és halálozási arányt, amit az Egyesült Államokban is látunk.

Javaslom tehát a The Washington Postnak, hogy inkább a saját háza táján sepregessen…” – írta Facebook posztjában a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.