időjárás 25°C Fatime 2023. június 5.
logo

Nincs tisztában a tényekkel a lengyel elnökjelölt

Forrás: V4NA Hírügynökség
2020.06.27. 14:23
Nincs tisztában a tényekkel a lengyel elnökjelölt

A V4NA Hírügynökségen megjelent, miszerint vagy hazudik vagy nagyon nincs tisztában a valósággal az ellenzéki elnökjelölt Rafal Trzaskowski. A lengyel elnök, Andrzej Duda után most a nemzetbiztonsági miniszter is helyreigazította a kétségbeesetten kampányoló jelöltet.

„Hazudik, egyszerűen nem igaz”, fogalmazott Mariusz Balczak lengyel nemzetvédelmi miniszter, reagálva Rafal Trzaskowski ellenzéki elnökjelölt vádjaira, miszerint a katonaság nem képes a feladatai ellátására, megállt a modernizáció és elpusztították a képzési rendszert – írja a V4NA Hírügynökség.

Ha valaki bármit elpusztított a lengyel hadseregben, az a baloldali Tusk-kormány volt, aki több hadtestet is teljes egészében felszámolt, tette hozzá a miniszter. Balczak arra is rámutatott, hogy Andrzej Duda elnöksége alatt felvirágzott a hadsereg, hiszen 2018-ban beruháztak az amerikai gyártmányú Patriot rakétarendszerbe, 2019-ben HIMARS rakétákba, és 2020-ban szerződést írtak alá F–35-ös vadászgépek vásárlásáról.

Trzaskowski egyébként próbálkozott korábban is képet adni tudatlanságáról, amikor azzal kezdett érvelni, hogy mielőtt megépítik az Ostroleka erőművet, először tárgyalni kellene arról a parlamentben. Erre Andrzej Duda lengyel elnök személyesen válaszolt, elmondva, hogy az erőmű kérdését nagyjából két éve tárgyalja már a parlament. Javasolta is ellenfelének, hogy ne hisztériázzon, majd hozzátette, természetesen megérti, hiszen kampány van.

Az Estymator felmérése szerint egyébként Trzaskowski támogatottsága az első fordulóban a 30 százalékot sem érné el, míg Dudáé 42,7 körül mozog.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.