Donald Trump a héten újabb választási nagygyűlésre készül

Donald Trump amerikai elnök a héten újabb választási nagygyűlésre készül, július 11-én szombaton New Hampshire államban – jelentette be vasárnap Hogan Gidley, Trump kampányának országos szóvivője.

Forrás: MTI2020. 07. 06. 8:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményében Hogan Gidley tudatta, hogy a rendezvényt Portsmouthban tartják, a helyi nemzetközi repülőtéren. Ez lesz az elnök első kampányrendezvénye, a múlt hónapban az oklahomai Tulsában megtartott nagygyűlés óta.

„Arra számítunk, hogy sok szabadságszerető hazafi eljön a nagygyűlésre, és velünk ünnepli Amerikát, a világ történetének legnagyszerűbb országát” – fogalmazott vasárnap Gidley.

A bejelentés után elemzők emlékeztettek arra, hogy több amerikai tagállamban ismét megugrott a koronavírus-járványban újonnan megfertőződöttek száma. A járvány elsősorban Kaliforniában, Arizonában, Texasban, Floridában és Georgiában lángolt fel. Az arizonai Phoenix város demokratapárti polgármestere, valamint a texasi Austin szintén demokratapárti polgármestere vasárnap arról nyilatkozott, hogy szerintük túl korán indították újra az államban a gazdasági és a mindennapi életet. Kate Gallego, Phoenix polgármestere az ABC televízióban úgy fogalmazott: „az utolsók között voltunk, ahol elrendelték, hogy mindenki maradjon otthon, és az egyike azon államoknak, amelyek korán újraindultak”. Arizonában egyébként csak vasárnap több mint 3500 új fertőzöttet diagnosztizáltak.

A floridai Miami republikánus polgármestere, Francis Suarez, vasárnap szintén azt mondta, hogy az újraindítás után az emberek „úgy viselkedtek és éltek társas életet, mintha már nem lenne köztünk a vírus”. Floridában vasárnap több mint tízezer új koronavírus-fertőzést regisztráltak.

Közben Kaliforniában vasárnap 5410, szombaton pedig 6510 új koronavírusos beteget diagnosztizáltak.

Stephen Hahn, az amerikai élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet (FDA) vezetője vasárnap az ABC televíziónak nyilatkozva arra figyelmeztetett, hogy a járvány nagyon gyorsan terjed.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.