Öngyilkosságot kísérelhetett meg a máltai gyilkosság koronatanúja

Melvin Theumát életveszélyes állapotban szállították kórházba

Forrás: MTI2020. 07. 22. 18:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Életveszélyes állapotban szállították kórházba Melvin Theumát, a Caruana Galizia-gyilkossági ügy koronatanúját Máltán – közölték a helyi hatóságok szerdán.

Theuma, aki már korábban beismerő vallomást tett arról, hogy közvetítőként tevékenykedett a gyilkosságban, a törzsén és torkán szenvedett sérüléseket. A hatóságok öngyilkossági kísérletet feltételeznek.

Az első jelzések arra utalnak, hogy Melvin Theuma öngyilkosságot kísérelt meg, de a vizsgálat még zajlik – közölte a rendőrség.

Theumát a tájékoztatás szerint kedden késő este találták meg otthonában, amelyet a rendőrség folyamatosan szemmel tart. A rendőröket ügyvédje riasztotta, miután nem tudta elérni védencét.

Az incidens mindössze órákkal az előtt történt, hogy az ügy koronatanúját ismét meghallgatta volna a vallettai bíróság.

A volt taxisofőr egy vádalku nyomán elnöki kegyelemben részesült novemberben, hogy segítse a Daphne Caruana Galizia oknyomozó újságíró meggyilkosával kapcsolatos részletek feltárását.

Theuma korábban azt állította, hogy a fizetséget kapott az ügy egyik gyanúsítottjától, Yorgen Fenech üzletembertől, hogy béreljen fel három gyilkost az újságírónő megölésére, akik mostanra szintén hatósági őrizetben vannak. Beszámolt arról is, hogy a merénylet óta félelemben él.

Fenech tagadja a vádakat, védői pedig olyan hangfelvételek közzétételével fenyegettek, amelyek állítólag kétségbe vonják Theuma vallomásának hitelességét. Az üzletember mindemellett azzal gyanúsította meg Joseph Muscat korábbi miniszterelnököt és egykori kabinetfőnökét, Keith Schembrit, hogy ők állnak a gyilkosság mögött.

A botrány a Muscat-kabinet lemondásához vezetett januárban.

Caruana Galiziát 2017 októberében egy autójába rejtett pokolgéppel gyilkolták meg. Az újságíró nyomozásaival számos korrupciós ügyet derített fel, ami miatt több magas rangú politikus és kormányzati tisztviselő került kellemetlen helyzetbe. Caruana Galiziának nem sokkal a halála előtt információk kerültek birtokába egy olyan erőmű-beruházásról, amelyben Fenech is érdekeltséggel bír.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.