Jair Bolsonaro brazil államfő második fia is vírusos lett, ő az ötödik fertőzött a családban

A brazil államfő második fia, Flavio Bolsonaro szenátor is elkapta a koronavírust, ő a Bolsonaro család ötödik tagja, aki fertőzött lett – idézte a helyi média kedden a szenátor szóvivőjét.

Forrás: MTI2020. 08. 26. 9:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Flavio Bolsonaro koronavírustesztje pozitív lett, de egyelőre tünetmentes.

Jair Bolsonaro államfőnél július 7-én diagnosztizálták a fertőzést. Az elnöki palotában töltött karanténból csak július 25-én tért vissza. Később kiderült, hogy felesége, Michelle Bolsonaro és másik fia, Jair Renan tesztje is pozitív lett (az elnöknek öt gyereke van). Az államfő nyolcvanéves anyósa augusztus elején halt bele a koronavírus okozta Covid–19-betegség szövődményeibe.

A világ országai közül Brazíliát érinti a legsúlyosabban a világjárvány az Egyesült Államok után. Az azonosított fertőzöttek száma megközelíti a 3,67 milliót, és 116 580-an haltak bele a vírus okozta kórba. Az Egészségügyi Minisztérium keddi tájékoztatása szerint az elmúlt napon 1271 ember halt bele a kórba, és 47 134 új fertőzöttet regisztráltak.

Jair Bolsonaro ennek ellenére hónapokig megkérdőjelezte a járvány súlyosságát, „kisebb influenzának” nevezve a betegséget, és a gazdaság újraindítását szorgalmazta a szövetségi tagállamok kormányai által életbe léptetett, a járvány megfékezését szolgáló kijárási korlátozásokkal szemben. Az elnök a gyógyulása után körbejárta az országot, tömegrendezvényeket tartva, sokszor elvegyült a tömegben, kezet rázott a résztvevőkkel.

Flavio Bolsonaro szóvivője szerint a szenátor is hidroxiklorokint és azitromicint szed. Édesapja részben ezeknek a gyógyszereknek tulajdonította azt, hogy könnyen viselte a fertőzést, jóllehet a szakértők szerint kevés bizonyíték van arra, hogy ezek a készítmények valóban hatékonyak a koronavírus-fertőzés ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.