időjárás 2°C Marcella 2023. január 31.
logo

Maronita pátriárka: hálásak vagyunk Magyarország segítségéért

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2020.08.06. 15:24
Maronita pátriárka: hálásak vagyunk Magyarország segítségéért

Levélben mondott köszönetet Orbán Viktor miniszterelnöknek Béchara Boutros Rai bíboros, a maroniták antióchiai pátriárkája Magyarország részvétnyilvánításáért és a bejrúti robbanás kárainak elhárításához nyújtott egymillió eurós támogatásért – tájékoztatta a távirati irodát Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

Közlése szerint a Hungary Helps Program keretében folyósított segélyt a magyar kormány már csütörtök délelőtt sikeresen eljuttatta a Libanoni maronita egyháznak. Rai bíboros, pátriárka levelében felhívta a figyelmet a bejrúti tragédia súlyos következményeire, az állami és egyházi létesítményekben keletkezett hatalmas károkra, valamint a libanoni társadalom, a családok szenvedésére.

Béchara Boutros Rai libanoni maronita pátriárka a gazdagréti Szent Angyalok-templomban 2018. augusztus 21-én.

Fotó: MTI Fotó: Mónus Márton

– Isten áldását kérem önre és Magyarországra, és biztosítom arról, hogy imáinkban mindig egyek leszünk, azt remélve, hogy a cédrusok és a szentek országa főnixként fog megújulni, a jövőben is tanúsítván Isten szeretetét, valamint a béke, az igazság és a szabadság értékeit

– írta a magyar miniszterelnöknek a maronita pátriárka.

 

Bejrúti robbanás

Bejrút: a pusztító robbanás anatómiája + videó

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.