Fertőzésveszély: a finn miniszterelnök is elhagyta az EU-csúcsot

Immár három vezető hiányzik a járványhelyzet közepette rendezett uniós csúcsértekezletről.

2020. 10. 16. 12:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ursula von der Leyen után Sanna Marin finn miniszterelnök is távozni kényszerült a brüsszeli EU-csúcs helyszínéről: a fiatal kormányfő korábban egy teremben tartózkodott egy politikussal, akiről időközben kiderült, hogy koronavírusos. Marin a bejelentést a Twitteren tette közzé.

Tegnap Ursula von der Leyen hasonló okok miatt hagyta ott a csúcsértekezletet, amely amúgy is foghíjas volt: karanténkötelezettség miatt Mateusz Morawieczki lengyel miniszterelnök már el sem utazott Brüsszelbe.

A sors iróniája, hogy Sanna Marin volt egyike azoknak az országvezetőknek, akik az EU-csúcs első napján szót emeltek a járványhelyzet közepette rendezett személyes brüsszeli találkozók ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.