időjárás 12°C Mihály 2022. szeptember 29.
logo

Terrortámadás Nizzában: egy nőt lefejeztek

Magyar Nemzet
2020.10.29. 09:55
Terrortámadás Nizzában: egy nőt lefejeztek

Három embert megöltek csütörtök reggel egy késes támadásban a dél-franciaországi Nizza város Notre-Dame-templomának közelében. Az elkövető a templomban rontott idős emberekre, kettejük torkát átvágta, egyiküket szinte lefejezte. Francia sajtóértesülések szerint az egyik áldozat egy nő, aki reggel imádkozni indult a székesegyházba, a másik egy férfi, a templom sekrestyése. A harmadik nőt többször megszúrta, neki még sikerült egy közeli kávézóba menekülnie, de később belehalt sérüléseibe.

Szemtanúk szerint a merénylő folyamatosan azt ordibálta, hogy „Allah akbar!”(Allah a legnagyobb!).

Christian Estrosi nizzai polgármester szerint a terrortámadásnak tűnő merénylet gyanúsítottját letartóztatták. Közben a rendőrök meglőtték, emiatt kórházba került, de életben van. Úgy tűnik, hogy magányos farkasként, egyedül támadt, nem voltak társai. A városvezető a történéseket iszlamofasizmusként jellemezte.

A rendőrség a Twitteren arra kérte a város lakosait, hogy egyelőre kerüljék a belvárost. Az MTI híradása szerint Franciaországban a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget a csütörtöki nizzai támadást követően. A hatályos szabályok szerint az intézkedés addig maradhat érvényben, amíg véget nem ér a válság. Ez a készültségi szint lehetővé teszi a rendkívüli erőforrások mobilizálását a közvetlen terrorfenyegetettség elhárítása érdekében.

Három helyszínen is támadás történt

 

Nem ez volt az egyetlen incidens ma. A Reuters jelentése szerint a rendőrök Montfavet városában is agyonlőttek egy agresszívan viselkedő férfit, aki fegyverrel fenyegette a járókelőket, és szintén azt ordítozta, hogy „Allah akbar!”. Szaúd-Arábiában, Franciaország dzsiddai konzulátusánál pedig az egyik őrre támadtak késsel. Őt könnyebb sérülésekkel kórházba szállították.

Terror Franciaországban

Százak szerint megérdemelték a lefejezést a franciák

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.