Mateusz Morawiecki: Lengyelország visszatér a növekedési pályára

– A szolidaritásnak és a kormány támogatásának köszönhetően Lengyelország hamar visszatérhet a gazdasági növekedés útjára – fogalmazott Facebook-bejegyzésében Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő. Elmondta, a kormány prioritása továbbra is a vállalkozások megmentése, és a 2020-as statisztikák arról árulkodnak, hogy ez sikerülni is fog. A lengyel miniszterelnök által elmondottakról a V4NA nemzetközi hírügynökség számolt be.

Forrás: v4na hírügynökség2021. 02. 03. 8:45
null
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A szolidaritásnak, a kormánytámogatásnak, a befektetési programoknak köszönhetően és a vállalkozókkal való együttműködés eredményeképp, Lengyelország vissza fog térni a növekedés pályájára” – fogalmazott Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő közösségi oldalán.

A miniszterelnök arra is kitért, hogy jelenleg nem az a kérdés, hogy Lengyelország és Európa kilábal-e a válságból, hanem az, hogyan teszi majd azt.

Mateusz Morawiecki hétfői sziléziai látogatásán arról is beszélt, hogy

a 2020-as befektetési statisztikák arról árulkodnak, hogy vállalatok munkájának köszönhetően Lengyelország gyorsan visszarázódik majd a gazdasági növekedésbe és kijelentette: „Jó év lehet és lesz is az idei.”

Az eredeti beszámoló a V4NA nemzetközi hírügynökség oldalán jelent meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.