Belgium kifejezetten az AstraZeneca-vakcinára pályázik

Szolgálaton kívül is használhatják fegyverüket a francia rendőrök; március 18-a lesz a Covid emléknapja Olaszországban. Ismeretlen hatalom fenyegeti Svédországot; a belgák a raktárban álló AstraZenecával oltanának.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 03. 18. 17:24
CD&V President Beke arrives for coalition talks in Brussels
Flemish Christian Democrat party (CD&V) President Wouter Beke waves as he arrives for coalition talks in Brussels July 25, 2014. Belgium's King Philippe asked Kris Peeters of the Flemish Christian Democrat party and Charles Michel, head of Francophone Liberal Party (MR) to form a new government, potentially ending two months of political uncertainty and socialist Prime Minister Elio Di Rupo's terms in office. REUTERS/Francois Lenoir (BELGIUM - Tags: POLITICS) - GM1EA7Q001A01 Fotó: REUTERS Forrás: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szolgálaton kívüli francia rendőrök szolgálati fegyverükkel mehetnek kulturális rendezvényekre

Bevezethetik a Globális biztonság nevű törvénytervezet, amely lehetőséget adna, hogy a francia rendőrök szolgálati idejükön kívül is szolgálati fegyverükkel mehessenek kulturális rendezvényekre. A francia szenátus szavazatán múlik a törvény életbe lépése.

A törvényjavaslatot azt követően dolgozták ki, hogy a francia rendőrség tagjait folyamatos támadások érték, még lakhelyükön is rendszeresen kaptak életveszélyes fenyegetéseket. A Globális biztonságnak a célja a kulturális rendezvények biztonságának a javítása is. A párizsi Bataclan nevű koncertteremben történt terrorcselekmény idején ugyanis hiába volt három rendőr is a nézők között, fegyvertelenül nem tudták megakadályozni a mészárlást.

Forrás: Ouest-France.FR

Március 18-a lett a koronavírus áldozatainak a nemzeti emléknapja Olaszországban

A római felsőház elfogadta a törvényt, miszerint március 18-a lesz a világjárvány elhunytainak az emléknapja. Félig leeresztett zászlókkal és egyperces csenddel emlékeznek országszerte. Mario Draghi kormányfő gyászmisén vett részt, majd felavatta az elhunytak emlékhelyét Bergamo városában. Ugyanis pontosan egy évvel ezelőtt koporsókkal teli katonai kamionok szállították el Bergamoból a holttesteket, mert a város krematóriumai és temetkezési helyei már nem bírták a terhelést. Több nagyváros is ezen a napon emlékezett meg a járvány áldozataira.

Források: Milano.Repubblica.it, Agi.it

Idegen hatalom fenyegeti Svédországot

A svéd titkosszolgálat (Säkerhetspolisen) frissen publikált éves jelentéséből az derül ki, hogy megnövekedett az ország külső fenyegetettsége. A titkosszolgálat vezetője csütörtök reggel azt mondta, hogy ez a szólásszabadságot, a gazdasági fejlődést, a politikai, valamint a területi szuverenitást érinti. Klas Friberg nem nevezte meg, hogy honnan érkezik a fenyegetés, sajtótájékoztatóján mindössze egy „idegen hatalmat” említett.

Forrás: Sveriges Radio

Belgium örömmel veszi át a más országok által elutasított AstraZenecát

Belgium jelezte, hogy amennyiben vannak olyan kiszállításra kész oltóanyag-szállítmányok, amelyeket nem osztanak ki, mert Európa több országa ideiglenesen felfüggesztette az AstraZenca-vakcina használatát, akkor Belgium örömmel fogadja ezeket az oltóanyagokat. A gyártó átgondolja az ajánlatot, és egyeztet az Európai Gyógyszerügynökséggel (EMA) is, majd ezután visszajelez Wouter Bekének, a flamand régió egészségügyi miniszterének. Az elmúlt napokban legalább 16 ország függesztette fel az AstraZeneca-oltóanyag használatát, de Belgium a gyártó és az EMA szakmai ajánlásaira, valamint saját pozitív tapasztalataira hagyatkozva folytatja a brit–svéd vakcina használatát.

Forrás: BrusselsTimes.com

(Borítókép: Wouter Beke flamand egészségügyi miniszter; Forrás: Reuters)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.