Elkészült a terrorizmus elleni törvénytervezet Franciaországban

Pedofil volt a francia rendőrnőt meggyilkoló terrorista; Madrid a szükségállapot után is korlátozná az emberek szabad mozgását. Egy amerikai demokrata műsorvezető élő adásban zavarodott össze transznemű vendége nemével kapcsolatban; Az új francia törvénytervezet minden terrorizmushoz köthető összejövetelt betiltana.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 04. 28. 13:28
Darmanin, Gerald
Les Mureaux, 2020. július 7. Gerald Darmanin, az újonnan kinevezett francia belügyminiszter a Párizs mellett fekvõ Les Mureaux rendõrségére érkezik 2020. július 7-én. Az új belügyminisztert Edouard Philippe kormányának július 3-i lemondása után nevezték ki. MTI/EPA/AFP pool/Thomas Samson Fotó: Thomas Samson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pedofil is volt a francia rendőrnő iszlamista gyilkosa

Gyerekeket ábrázoló pornográf képeket találtak a francia nyomozók annak a tunéziai terroristának a telefonjában, aki múlt pénteken a rambouillet-i rendőrörsön nyakon szúrta Stéphanie Monfermé francia rendőrnőt. A támadás helyszínén agyonlőtt 36 éves terroristáról hamar kiderült, hogy radikális iszlamista volt és személyiségzavarokkal küszködött, ami miatt orvosi kezelés alatt is állt. A nyomozók által átvizsgált digitális eszközökből nyert információk alapján azonban arra is fény derült, hogy a terrorista még pedofil is volt.

Forrás: Sputnik News

Madrid a szükségállapot után is korlátozná az emberek szabad mozgását

Törvénymódosítást kér a kormánytól Madrid, hogy a szükségállapot után is korlátozni lehessen az emberek szabad mozgását.

Enrique Ruiz Escudero régiós egészségügyi tanácsnok közölte, hogy a kormánynak három törvényben is sürgősen módosításokat kell végrehajtania, hogy a régióvezetők a veszélyhelyzeti állapot kihirdetése nélkül is bevezethessenek járványügyi korlátozásokat. A spanyol kormány viszont nem hajlandó tárgyalni a veszélyhelyzet meghosszabbításáról. Enélkül azonban az autonóm közösségek csak olyan egészségügyi óvintézkedéseket tarthatnak fenn, amelyek nem sértik az emberek szabad mozgáshoz való jogát.

Forrás: Agencia EFE

Már a demokraták is összezavarodnak a transzneműek nemével kapcsolatban

Joy Behar amerikai demokratabarát televíziós műsorvezető az ABC országos televíziós csatorna The View című múlt pénteki adásában több alkalommal– véletlenül – úgy beszélt Amerika első számú, legismertebb transznemű női celebjéről, Caitlyn Jennerről, mintha Jenner férfi lenne.

Caitlyn Jenner nemcsak az amerikai transznemű közösség legaktívabb aktivistája, hanem arról is közismert, hogy ő volt a Kardashian család népszerű tagjának, Kris Jennernek a férje.

Behar a vitaműsorban elkövetett sorozatos bakija után bocsánatot kért tévedéséért. Az eset után a műsorvezetőt azonnal célpontba vette a The Blaze internetes televízió konzervatív politikai kommentátora, Steve Crowder. A fergeteges Crowder-show a The Blaze weboldalán tekinthető meg, angolul.

Forrás: The Blaze

Elkészült a terrorizmus elleni törvénytervezet Franciaországban

A francia belügyminiszter, Gérard Darmanin szerdán mutatja be a miniszterek tanácsa előtt annak a terrorizmus elleni törvényjavaslatnak a szövegét, amelynek szomorú aktualitást ad a múlt pénteken elkövetett francia rendőrnő elleni terrortámadás. A törvényjavaslat hat jól elkülönülő területen léptetne életbe új jogi szabályokat.

Az új törvény többek között nemcsak a vallási központok, vagyis a mecsetek bezárását tenné lehetővé (ahogy a jelenleg hatályban lévő törvény), hanem az ezekhez az intézményekhez kapcsolódó egyéb közösségeket is. Ezenkívül hatósági megfigyelés alatt álló személy számára tilos lenne olyan társas összejöveteleken részt venni, amely terrorizmussal hozható összefüggésbe.

A francia jogvédő szervezetek már most tiltakoznak a törvénytervezet egyes pontjai ellen, hivatkozva az emberi szabadságjogok megsértésére.

Forrás: France Info (1), France Info (2)

(Borítókép: Gérard Darmanin francia belügyminiszter. Fotó: MTI/EPA/AFP pool/Thomas Samson)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.