Többé nem használhatják az anya és apa szavakat

Korábban a tanárokat arra buzdították, hogy ne szóljanak a szülőknek róla, ha a gyerekük nemet vált.

Forrás: v4na hírügynökség2021. 04. 20. 11:30
null
20201001 Sándorfalva Kis körúti Pipacs óvoda október 1-től új rendszerrel engedik be az óvodákba a gyerekeket, szülőktől az ajtóban átveszik és csak lázméréssel mehetnek be a csoportszobába Képen: Kiss Éva óvodavezető figyeli, hogy Kopasz Csenge kezet mos Fotó: Török János TJ DM Délmagyarország Fotó: Török János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre erősebben gyűrűzik be a gender ideológia az iskolákba. Most éppen azt akarják bevezetni, hogy az intézményekben ne használják az apa és anya kifejezést, ha nem biztosak az érintettek nemében, mert ez diszkriminatív. Korábban a tanárokat arra buzdították, hogy ne szóljanak a szülőknek róla, ha a gyerekük nemet vált – olvasható a V4NA.com cikkében.

Arra ösztönzik az iskolákat az ausztráliai Melbourne-ben, hogy kerüljék el a diszkriminatívnak ítélt, nemeket megkülönböztető nyelvezetet. Azaz hagyják el az anya és apa megszólítást, hogy kedvezzenek az LMBTQ-közösséghez tartozó diákoknak, és még befogadóbbak legyenek.

A kezdeményezés a North Western Melbourne Primary Health Network szervezettől indult, amely egy kampánytindított #SpeakingUpSpeaksVolumes névvel. Ennek keretében nem csak egyes nemileg megkülönböztető kifejezésektől akarnak megszabadulni, hanem uniszex mosdókat és a nemet nem figyelembe vevő sportcsapatokat akarnak, valamint azt, hogy az iskolákban tegyék ki a szivárványos zászlót.

A problémásnak ítélt szavak egyébként nem csak az apára és az anyára térnek ki, hanem a férjre és a feleségre is, többek között. Ezeket olyan semleges szavakkal kellene helyettesíteni a kampányt indító szervezet szerint, mint például a szülő és partner.

A kampány weboldala szerint a diszkrimináció számos formát ölthet. Például megmutatkozhat úgy, hogy valaki helytelen névmást használ egy személlyel szemben, de abban is, hogy a biológiailag férfinak született, de önmagukat már nőként azonosító embereknek megtiltják, hogy a női mosdóba menjenek.

A szervezet kampánya sokakat felháborított a befogadó nyelvezet népszerűsítésével. A North Western Melbourne Primary Health Network emiatt kiadott egy közleményt, amiben azt írták, hogy a média kiforgatta a kampányukat. Ők ugyanis nem akarják eltörölni az anyuka és apuka kifejezést, csupán azt akarják megmutatni az embereknek, hogy mennyire fontos a helyes megszólítás használata, ha nem biztos az adott személy neme, hogy így elkerüljék a diszkriminációt.

Hogy Ausztráliában mennyire eldurvult már a helyzet a gender ideológiát illetően, azt jól mutatja egy korábbi eset is, amire Mark Latham hívta fel a figyelmet közösségi oldalán. A One Nation jobboldali párt új-dél-walesi vezetője októberben arról számolt be, hogy a tanárok szövetsége azt akarja elérni, hogy a tanárok ne szóljanak a szülőknek arról, ha a gyerekük valamilyen új információt közöl a nemi identitásával vagy a szexuális orientációjával kapcsolatban.

Mark Latham szerint a szövetségben azt mondják a pedagógusoknak, hogy nem biztonságos a gyereknek, ha a szülei tudnak például a nemváltásról, mert az bajt okozhat otthon, és nem biztonságos környezetet teremthet. A politikus felháborodottan számolt be a jelenségről, és azt írta, hogy a szülőknek már nincsenek is jogaik az iskolában.

Victoria államban ezzel kapcsolatban már egy szabályzat is megjelent LGBTIQ Student Support címmel. Eszerint a diákok elkezdhetik a nemváltásukat a szülők beleegyezése és orvosi tanács nélkül is. Az iskolákban így akarják biztosítani az LMBTIQ-közösséghez tartozó diákokat abban, hogy támogatják őket a nemváltásban. A nemváltást még a 18 éven aluli fiatalok is megkezdhetnék, amennyiben őket érett kiskorúnak találják.

A nemváltás jelen helyzetben abban mutatkozik meg, hogy a diákoknak elismernék az iskolában az új nemét, és az annak megfelelő mosdót, öltözőt használhatnák, valamint választott nemükhöz illő iskolai egyenruhát kapnának.

Az eredeti cikk IDE KATTINTVA olvasható.

(A borítókép illusztráció, óvodai életkép. Fotó: Török János/Délmagyarország)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.