Több ezren tiltakoztak a homo- és transzfóbia törvénybe iktatása ellen Milánóban

Hitlert élteti a CNN szabadúszó újságírója; A bevándorlók sem mentik meg Olaszországot a demográfiai krízistől. Iránban rokonai fejezték le a 20 éves homoszexuális férfit; Több ezren tiltakoztak Milánóban a homo- és transzfóbia törvénybe iktatása ellen.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 05. 17. 15:17
null
Civil családszervezetek, katolikus mozgalmak vezetői, valamit a politikai élet szereplői is felszólaltak a Milánói tüntetésen Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hitler elveit támogatja a CNN szabadúszó újságírója

„A világnak ismét szüksége lenne egy Hitlerre” – ez állt Adeel Raja pakisztáni származású férfi Twitter-oldalán, aki önmagát a CNN szabadúszó újságírójának nevezi, miután 53 cikke jelent meg a CNN internetes oldalán. A Twitteren megjelent posztot Raja már törölte az oldaláról. Korábbi szélsőségesen antiszemita megjegyzései azonban továbbra is fellelhetők az interneten. 2014-ben írta, hogy „az egyetlen ok, amiért a német válogatottnak szurkolok a döntőben, az az, hogy Hitler is német volt és jó munkát végzett a zsidókkal”.

Amikor a CNN-t szabadúszó újságírójukról kérdezték, az amerikai hírcsatorna szóvivője, Matt Dornic annyit válaszolt, hogy „soha életében nem hallott a fickóról, de utánanéz”.

Forrás: The Blaze

A bevándorlók nem fogják kivezetni a demográfiai télből Olaszországot

A bevándorló nők átvették a nyugat-európai családalapítási trendet, ők sem alapítanak nagycsaládot Olaszországban. Az Európát sújtó demográfiai krízis megfékezésére több kormány is a sok gyermeket vállaló bevándorlókban látta a megoldást. A legfrissebb felmérések azonban azt bizonyítják, hogy a bevándorlók sem fogják megmenteni Olaszországot a népességfogyástól.

„A foglalkoztatási nehézségek, a családtámogatások hiánya eltántorította a külföldről érkezett nőket is” – összegzi a helyzetet az olasz statisztikai hivatal vezetője, Gian Carlo Blangiardo. Az olasz családok jelenleg átlagosan 1,29 gyermeket vállalnak.

Forrás: Libero Quotidiano

Iránban rokonai fejezték le a húszéves homoszexuális férfit

A muzulmán világban sok helyen még mindig bevett gyakorlat az úgynevezett „becsületgyilkosság”, amely szerint családon belül gyilkolnak, ha úgy ítélik meg, hogy az áldozat szégyent hozott a famíliára.

Ez történt a húszéves homoszexuális iráni férfival, Ali Fazeli Monfareddel is, akit férfirokonai fejeztek le, miután tudomásukra jutott, hogy Fazeli Monfared homoszexuális. Az áldozat családja ugyanis megtalálta azt a hivatalos dokumentumot, amelyben az iráni katonaság felmenti a kötelező katonai szolgálat alól a férfi szexuális orientációjára hivatkozva.

A rokonság férfitagjai ekkor a fiatal férfi keresésére indultak, akit elfogása után egy kihalt területre hurcoltak és ott lefejeztek.

Forrás: New York Post, 6rang

Több ezren tiltakoztak Milánóban a homo- és transzfóbia törvénybe iktatása ellen

A szabadságjogokat súlyosan megsértő, több szempontból is problémás törvénytervezet ellen immár évek óta folyik a harc Olaszországban, májusban azonban a római felsőházban szavazásra bocsátják.

Civil családszervezetek, katolikus mozgalmak vezetői, valamit a politikai élet szereplői is felszólaltak. A megmozduláson részt vett Matteo Salvini, a Liga főtitkára is. A nemi identitásra irányuló diszkriminációt és erőszakos megnyilvánulást már most szigorúan büntetik Olaszországban, a jelenlegi törekvés valójában a szólás, vallás és a nevelés szabadságát korlátozná – nyilatkozták a résztvevők.

Forrás: La Nouva Boussola Quotidiana

(Borítóképen a 2021. május 15-i tiltakozások Milánó főterén a homo- és transzfóbia törvénybe iktatása ellen. Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.