Leváltották a franciaországi muzulmán jelöltet, miután a rendőrök halálra égetéséről fantáziált

Olasz kutatás szerint a napsugarak hatására rövid idő alatt elpusztul a vírus; Belgiumban egy év alatt 65 százalékkal nőtt a gyermekek ellen elkövetett online szexuális visszaélések száma. Az olasz államfő szerint a világjárvány utáni újrakezdés a háború utáni újjáépítéshez hasonló; A rendőrök meggyilkolásáról fantáziált a franciaországi regionális választások egyik muzulmán jelöltje.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 06. 02. 18:15
null
Párizs, 2020. május 17. Mamadou, egy Franciaországban élõ guineai újságíró mobiltelefonján olvassa a Koránt a Lailat al-Kadr imádság közben párizsi otthonában 2020. május 17-én, a mohamedán szent böjti hónap, a ramadán idején. A Lailat al-Kadr, a sors vagy elrendelés éjszakája, amelyen a muzulmánok hite szerint Mohamed próféta elõször kapta meg Gábriel arkangyalon keresztül a kinyilatkoztatást. Ez a muszlimok számára az év legnagyszerûbb éjszakája, amelyet az imádkozásnak kell szentelniük. MTI/EPA/Mohamed Badra Fotó: Mohamed Badra
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napsugarak hatására rövid idő alatt elpusztul a koronavírus

Egy olasz kutatás szerint a tengerpartokon az erős napsugarak 20 másodperc alatt végeznek a veszélyes kórral. Mario Clerici, a Milánói Egyetem professzora arról nyilatkozott, hogy kutatásuk egyértelműen kimutatta, az UV-A és UV-B sugarak másodpercek alatt elpusztítják a SARS-CoV-2-vírust. A tengerpartokon, ahol a víz és a homok visszatükrözi a sugarakat, a folyamat még gyorsabb. Ez azonban nem jelentheti az oltási program felfüggesztését, hiszen minden eszközt kötelességünk bevetni a világjárvány visszaszorítására – hangsúlyozta Clerici.

Forrás: ILMESSAGGERO.IT

Belgiumban 65 százalékkal nőtt a gyermekek ellen az online térben elkövetett szexuális visszaélések száma

A koronavírus-járvány kezdete óta 65 százalékkal nőtt Belgiumban a gyermekek ellen az interneten elkövetett szexuális cselekmények száma, jelentette be a gyermekek kizsákmányolása ellen fellépő alapítvány, a Child Focus. A szervezet 2002 óta telefonos segélyhívót is működtet Belgiumban, amelyen az internetes gyermekpornográf tartalmakat is be lehet jelenteni. 2020-ban az alapítvány 465 alkalommal kezdett vizsgálatot a 2019-ben tudomásukra jutott 276 esettel szemben. A Child Focus képviseletében nyilatkozó Niels Van Paemel szerint a látszólag magas esetszámok még mindig csupán a jéghegy csúcsát jelentik, és nem tükrözi a jelenség valós méreteit. Van Paemel elmondta, hogy a nem bejelentett és többnyire felderítetlenül maradó esetek száma elképzelhetetlenül nagy, mert az áldozatok félnek a problémát jelezni, ugyanis tudják, hogy a bejelentést követően egy újabb módon is a bántalmazók célpontjává válhatnak.

Forrás: BRUSSELSTIMES.COM

Az olasz államfő szerint a világjárvány utáni újrakezdés a háború utáni újjáépítéshez hasonló

Június 2-án az Olasz Köztársaság ünnepén Sergio Mattarella államfő a háború utáni újjáépítéshez hasonlította a világjárvány utáni újrakezdést. 1946-ban az Olasz Köztársaság létrejötte egyben az újjászületés pillanata volt. A háborús pusztítások láttán Olaszország, Európa és a világ népei megfogadták, hogy nem követik el többé a múlt hibáit. „Ma is határozottan valljuk, hogy soha többé nem jelenthetik a fegyverek a népek közötti konfliktusok megoldását” – mondta Mattarella a nemzeti ünnep alkalmából egybegyűlt nagyköveteknek. Az elmúlt hetvenöt évben Olaszország rendkívüli fejlődést ért el, mely nagymértékben köszönhető multilaterális kapcsolatainak – mondta Mattarella, hangsúlyozva a népek közötti békés együttélés, valamint az emberi jogok tiszteletben tartásának fontosságát.

Forrás: RAINEWS.IT

Facebook-bejegyzése szerint rendőrök halálra égetéséről fantáziált a franciaországi regionális választások egyik muzulmán jelöltje

A franciaországi regionális választások kampányában az „Alternatíva” mottóval korteskedő volt francia oktatási miniszter, a szocialista Najat Vallaud-Belkacem regionális jelöltlistáján szerepelt az a Nathan Abou, aki a Facebookon korábban francia rendőrök meggyilkolásáról fantáziált. „Az normális, hogy egyre gyakrabban fantáziálok felgyújtott rendőrökről?” – kérdi magától közösségi oldalán Abou.

Abou oldalait azóta törölték és a szocialista párt Auvergne-Rhône-Alpes régiójának jelöltlistájáról is levették, de neve továbbra is szerepel Isère megye jelöltlistáján. A volt oktatási miniszter azóta ugyan kijelentette, hogy neki és választási csapatának korábban nem volt tudomása Nathan Abou szélsőséges nézeteiről, de Abou széles körben ismert radikális nézetei miatt a volt miniszter állítását sokak megkérdőjelezik.

Forrás: VALEURSACTUELLES.COM

(Borítókép csak illusztráció; Forrás: MTI/EPA/Mohamed Badra)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.