Nemzetek Európáját és nem Európai Egyesült Államokat akarnak a magyarok

„A magyar felnőtt társadalom háromnegyede szerint az Európai Tanácsnak, vagyis az állam- és kormányfőknek kell közösen meghozniuk a fontos európai döntéseket a jövőben is” – fogalmazott Tóth Erik Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában. A legutóbbi adásban Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője és Tóth Erik, az Alapjogokért Központ vezető elemzője volt Czirják Imre szerkesztő-műsorvezető vendége, szó esett a Központ legfrissebb közvélemény-kutatásáról, az UEFA Magyarországot sújtó büntetéséről, és arról is, hogy a Disney lecserélte a vendégeket üdvözlő, nemekre utaló köszöntését.

Forrás: KARC FM2021. 07. 14. 21:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A kormányközi együttműködést, a nemzeti szuverenitást tiszteletben tartó, tagállamok között egyenlőséget hirdető Európa-koncepciót szeretne a magyarok kétharmada, még a kormánykritikus válaszadók jelentős része is” – fejtette ki Tóth Erik. Párkányi Eszter hozzátette: „A magyar emberek körében az Európai Unió népszerűsége magas, az európai intézményeké azonban alacsony, elsősorban azért, mert az elmúlt években politikai ügyekkel és nem az unió jövőjével voltak elfoglalva.”

„Az UEFA aránytalanul súlyos büntetést szabott ki a magyar szövetségre, ráadásul egy olyan civil szervezet észrevételei alapján, amelynek tagjai nem is biztos, hogy kint voltak a magyar válogatott Eb-mérkőzésein” – fogalmazott az Alapjogokért Központ elemzője. Tóth Erik arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyarok eltúlzott büntetésével szembeni kettős mércét igazolja az, hogy az angolok – akik a Temzébe dobhattak egy szurkolót, jegy nélkül rontottak be a Wembley-be és saját játékosaikat is megfenyegették az elvesztett büntetőpárbajt követően – egyelőre semmilyen megrovásban nem részesültek a hiányos és botrányos szervezésük ellenére sem, ráadásul a dán mérkőzés sorsdöntő tizenegyesénél használt lézerezést is megúszták egy kisebb pénzbüntetéssel.

A Bolond lyukból rovatban arról esett szó, hogy a Disney Parkok világszerte lecserélik az eddig használt, „Jó estét, hölgyeim és uraim, fiúk és lányok, álmodozók minden korosztályból!” köszöntésüket a „Jó estét, álmodozók minden korosztályból!” üdvözlésre, mert az tartalmazott nemekre vonatkozó utalásokat. Párkányi Eszter szerint „sajnos nem ez az egyetlen félresiklott Disney-reform, manapság már Pride-ot is tartanak, holott a Disneyland elsősorban a gyermekek számára fontos hely, ahol semmi keresnivalója nem kéne, hogy legyen egy ilyen eseménynek”.

A július 13-i adást ide kattintva hallgathatják meg:

https://karcfm.hu/archiv/az-igazsag-oraja-2021-07-13-1500-1600/

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.