Szerbiában egyre többen tennék kötelezővé a védőoltást

Predrag Kon, az ország legismertebb járványügyi szakértője szerint ez az egyetlen megoldás.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 07. 18. 13:57
Coronavirus vaccine for elderly in Serbia
epa08938917 An elderly patient receives a dose of Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccine during the vaccination at Novi Beograd medical center in Belgrade, Serbia, 15 January 2021. Serbia began its coronavirus disease (COVID-19) vaccination campaign of elderly and medical workers on 24 December 2020. EPA/MARKO DJOKOVIC Fotó: MARKO DJOKOVIC
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egészségügyi dolgozók és a legveszélyeztetettebb csoportok esetében kötelezővé tenné a koronavírus elleni védőoltást Predrag Kon, Szerbia legismertebb járványügyi szakértője. A szakember a szerbiai közszolgálati televízió vasárnap reggeli híradójának beszámolója szerint azt mondta, néhány héten belül akár négy számjegyűre növekedhet a napi fertőzöttek száma, a kórházak pedig ismét elkezdenek megtelni. Az egyetlen megoldás a védőoltás, amelyet bizonyos csoportoknál kötelezővé tenne.

Alekszandar Vucsics szerb államfő egy nappal korábban beszélt arról, hogy kötelezővé kellene tenni a védőoltást bizonyos esetekben.

Arról is beszélt, harmadik adag vakcinára is szükség lehet azoknál, akik már több mint fél éve kapták meg a védőoltás első adagját.

Szerbiában is kötelezővé tennék az egészségügyi dolgozók oltását
Fotó: EPA/Marko Djokovic

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában vasárnapra 166-tal 718 465-re, Koszovóban kettővel 107 453-ra, Észak-Macedóniában 19-cel 155 904-re, Montenegróban 32-vel 100 622-re, Bosznia-Hercegovinában pedig 21-gyel 205 264-re növekedett. A járvány halálos áldozatainak száma az utóbbi 24 órában Szerbiában kettővel 7080-ra, Montenegróban is kettővel 1623-ra, Bosznia-Hercegovinában pedig szintén kettővel 9720-ra növekedett. Koszovóban és Észak-Macedóniában nem volt halálos áldozata a kórnak az elmúlt napon, így a halottak száma 2266, illetve 5487 maradt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.