időjárás 3°C Virág 2022. november 26.
logo

A Magyar Közösség Pártja is elítélte az LMBTQ-vandalizmust

Magyar Nemzet
2021.08.04. 19:39
A Magyar Közösség Pártja is elítélte az LMBTQ-vandalizmust

Az MKP határozottan elítéli a pozsonyi templomok és egyházi épületek megrongálását. Egyaránt elutasítja a feliratok eszmeiségét, de legfőképp az üzenetek közvetítésének erőszakos formáját. Az MKP minden felnőtt polgár szexuális irányultságát tiszteletben tartja, azonban a társadalmi béke és a normalitás megőrzése érdekében nem támogatja semmilyen szexuális propaganda erőszakos terjesztését – reagált a Magyar Közösség Pártja (MKP) is arra a hírre, hogy szerdára ismeretlenek LMBTQ-jelszavakat festettek fel több pozsonyi egyházi épület homlokzatára. A szlovákiai magyar párt ezzel csatlakozott ahhoz az egyöntetű felháborodáshoz, amelyet az ügy Szlovákiában kavart.

Fotó: Éberling András

Az MKP sajtónyilatkozatában nem hagyta szó nélkül azt sem, Ivan Korčok külügyminiszter közösségi oldalán Kövér László hétfői fellépését bírálta, aki Somorján a kitelepítettek emlékére állított alkotást avatta fel. A pozsonyi diplomácia vezetője azt rótta fel, ahogyan a magyar politikai képviselők állandóan megnyitják a történelmi kérdéseket, ellentétben áll Magyarország szándékával, hogy jó viszonyt alakítson ki Szlovákiával.

„Minden nemzetnek, nemzetközösségnek joga van megemlékezni történelme dicső és szomorú történéseiről, tapasztalatairól egyaránt. A nemzeti tudat egyenrangú része a nyelv és kultúra mellett a történelmi tények ismerete és az abból fakadó összefüggések megértése. Nekünk, felvidéki magyaroknak a háborús veszteségeknél is nagyobb érvágást és mély, nagyon nehezen gyógyuló sebet okozott a hontalanság évei alatt és után tapasztalt meghurcolásunk, a magyar közösség anyagi, szellemi és számbeli lefejezése. Számunkra a történelem ezen szakasza nem lezárt történet! Bármi is legyen a két ország közötti kapcsolatok tétje, számunkra a beneši időszak akkor zárul le, ha a szlovák törvényhozás, a köztársasági elnök és a kormányfő bocsánatot kér tőlünk, és méltányos anyagi és erkölcsi kárpótlást biztosít számunkra” – írta erre az MKP.

LMBTQ-VANDALIZMUS POZSONYBAN

A vér színével mocskolták be a szent falakat

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.