A Magyar Közösség Pártja is elítélte az LMBTQ-vandalizmust

A szlovákiai magyar párt leszögezte: nem támogatja semmilyen szexuális propaganda erőszakos terjesztését.

Magyar Nemzet
2021. 08. 04. 19:39
null
Fotó: Éberling András Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MKP határozottan elítéli a pozsonyi templomok és egyházi épületek megrongálását. Egyaránt elutasítja a feliratok eszmeiségét, de legfőképp az üzenetek közvetítésének erőszakos formáját. Az MKP minden felnőtt polgár szexuális irányultságát tiszteletben tartja, azonban a társadalmi béke és a normalitás megőrzése érdekében nem támogatja semmilyen szexuális propaganda erőszakos terjesztését – reagált a Magyar Közösség Pártja (MKP) is arra a hírre, hogy szerdára ismeretlenek LMBTQ-jelszavakat festettek fel több pozsonyi egyházi épület homlokzatára. A szlovákiai magyar párt ezzel csatlakozott ahhoz az egyöntetű felháborodáshoz, amelyet az ügy Szlovákiában kavart.

Fotó: Éberling András

Az MKP sajtónyilatkozatában nem hagyta szó nélkül azt sem, Ivan Korčok külügyminiszter közösségi oldalán Kövér László hétfői fellépését bírálta, aki Somorján a kitelepítettek emlékére állított alkotást avatta fel. A pozsonyi diplomácia vezetője azt rótta fel, ahogyan a magyar politikai képviselők állandóan megnyitják a történelmi kérdéseket, ellentétben áll Magyarország szándékával, hogy jó viszonyt alakítson ki Szlovákiával.

„Minden nemzetnek, nemzetközösségnek joga van megemlékezni történelme dicső és szomorú történéseiről, tapasztalatairól egyaránt. A nemzeti tudat egyenrangú része a nyelv és kultúra mellett a történelmi tények ismerete és az abból fakadó összefüggések megértése. Nekünk, felvidéki magyaroknak a háborús veszteségeknél is nagyobb érvágást és mély, nagyon nehezen gyógyuló sebet okozott a hontalanság évei alatt és után tapasztalt meghurcolásunk, a magyar közösség anyagi, szellemi és számbeli lefejezése. Számunkra a történelem ezen szakasza nem lezárt történet! Bármi is legyen a két ország közötti kapcsolatok tétje, számunkra a beneši időszak akkor zárul le, ha a szlovák törvényhozás, a köztársasági elnök és a kormányfő bocsánatot kér tőlünk, és méltányos anyagi és erkölcsi kárpótlást biztosít számunkra” – írta erre az MKP.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.