Fegyvertartási engedélyt kaptak az iszlamisták Németországban

Huszonnégy iszlamistának van fegyvertartási engedélye annak ellenére, hogy a hatóságok tudnak az iszlamista tevékenységeikről - olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2021. 08. 08. 18:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A németországi Észak-Rajna–Vesztfália tartományban 24 iszlamistának volt fegyvertartási engedélye a 2021. február 2-i adatok szerint, annak ellenére, hogy a szélsőségesek a hatóságok előtt már ismertek voltak.

A Belügyminisztérium az AFD Észak-Rajna–Vesztfáliai parlamenti képviselőcsoportja elnökének, Markus Wagnernek a kérésére feltárta, hogy az engedélyek felét, 12 darabot különböző okokból kifolyólag vissza se lehet vonni. Emellett a belügyminisztérium azt is elmondta, hogy nincs olyan eset, amely során az iszlamizmus megalapozott gyanúja miatt megtagadták volna a fegyvertartási engedély kiadását.

– Természetesen nem arról van szó, hogy az iszlamistáknak törvényes fegyvertartási engedélyre van szüksége a terveik végrehajtásához. A fegyvereik döntő többségét így is illegálisan szerzik be. Mindazonáltal felelőtlenségnek tartom, hogy az iszlamistáknak engedélyezték a fegyverek tartását, míg a sportlövők és a vadászok számára évek óta egyre inkább megnehezítik a lőfegyverek birtoklását – tette hozzá Markus Wagner.

Mindez annak ellenére történhetett meg, hogy Németországban szigorú kritériumai vannak a fegyvertartásnak. A törvény értelmében csak azoknak lehet legálisan lőfegyvere, akiket az elmúlt tíz évben nem ítéltek el bűncselekmények miatt, nem voltak tagjai olyan szervezeteknek vagy csoportoknak, amelyeket alkotmányellenesnek ítéltek vagy betiltottak, emellett az elmúlt öt évben nem kerülhettek rendőri őrizetbe. Ezenfelül pedig minden 25 év alatti személynek, aki az első fegyvertartási engedélyét kérelmezi, közegészségügyi tisztségviselőtől vagy pszichológustól kell hivatalos igazolást szereznie arról, hogy mentálisan alkalmas a fegyvertartásra.

A törvény továbbá kimondja, hogy a kérvényt benyújtó állampolgárnak meg kell indokolnia, hogy miért akar fegyvert birtokolni. Az indoklásban szerepelnie kell, hogy személyes vagy gazdasági érdekek miatt van-e szüksége az engedély megszerzésére. Azokra a személyekre, akiknél szokatlanul nagy a valószínűsége annak, hogy bűncselekmény áldozataivá válnak, úgy kell tekinteni, mintha személyes okokból lenne szükségük lőfegyverre.

A lövészegyesületek és -klubok tagjai abban az esetben is bizonyíthatják a fegyverhasználati engedély szükségességét, ha az egyesületek által írt, hivatalos igazolásokat benyújtják, ami megerősíti, hogy a hagyományok megőrzése érdekében a kérvényt benyújtó személynek szüksége van lőfegyverre – olvasható a V4NA hírügynökség cikkében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.