Kevés olyan barátságra akad példa, mint a lengyel–magyar

Lengyelország és Magyarország jelentős szerepet akar betölteni Európa jövőjének alakításában.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 08. 23. 20:05
DUDA, Andrzej; ORBÁN Viktor
Vars, 2018. mjus 14. Andrzej Duda lengyel elnk (b) s Orbn Viktor miniszterelnk kezet fog a varsi elnki palotban 2018. mjus 14-n. (MTI/EPA/Pawel Supernak) Fotó: Pawel Supernak Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mind Lengyelország, mind Magyarország tisztában van az Európa előtt álló kihívások súlyával, jelentős szerepet akarnak betölteni Európa jövőjének alakításában

– hangsúlyozta Andrzej Duda lengyel elnök abban a levélben, amelyet a hétfőn megkezdődött negyedik lengyel–magyar nyári egyetem résztvevőihez intézett.

A délkelet-lengyelországi Krasiczyn kastélyában tartott rendezvénysorozat megnyitóján felolvasott levélben Andrzej Duda aláhúzta: kevés példa akad a két nemzet olyan együttműködésére, mint amilyen a lengyel–magyar barátságra jellemző. Kiemelte a regionális együttműködés szerepét is az európai változásokban, és meggyőződését fejezte ki, hogy közeledik Közép- és Kelet-Európa növekvő jelentőségének időszaka.

A péntekig tartó nyári egyetem fő témája Európa jövője, a hazák Európájaként felfogott kontinensen Lengyelország és Magyarország jelentős szerepet akar betölteni, megértve a közösség előtt álló kihívások súlyát, egyúttal megőrizve örökségüket, identitásukat és önrendelkezésüket – fogalmazott Duda a Krasiczynba érkezett mintegy 150 lengyel és magyar egyetemistához intézett levelében.

Borítókép: Andrzej Duda lengyel elnök és Orbán Viktor miniszterelnök a varsói elnöki palotában 2018. május 14-én.
Fotó: MTI/EPA/Pawel Supernak

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.