Rejtélyes mérgezések történtek egy németországi egyetemen

A darmstadti hallgatók rosszullétre panaszkodtak, és kékes elszíneződést tapasztaltak végtagjaikon.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 08. 24. 19:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyilkossági kísérlet miatt nyomozást indítottak kedden a németországi Darmstadtban, mert a városban működő műszaki egyetemen (TU Darmstadt) megmérgeztek legkevesebb hét embert egy egyelőre ismeretlen eredetű folyadékkal. Az áldozatok rosszullétre panaszkodtak, és kékes elszíneződést tapasztaltak végtagjaikon. Többüknél súlyos mérgezéses tünetek alakultak ki, miután hétfőn fogyasztottak az egyetem Lichtwiese nevű campusa egyik épületének nyitott teakonyháin tárolt élelmiszerekből.

Hat áldozat kórházba került, egyikük életveszélyes állapotban. Időközben stabilizálták az állapotát, egyik társát pedig hazabocsátották.

A darmstadti rendőrségen negyvenfős nyomozócsoportot állítottak fel. Első megállapításaik szerint ismeretlenek tejesdobozokba és vizespalackokba juttattak be mérgező anyagot. A rendőrség nem hozta nyilvánosságra, hogy mit derített ki a méregről.

– Vannak dolgok, amelyeket nem tudunk és nem is akarunk nyilvánosságra hozni

– mondták a rendőrök a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lap beszámolója szerint. A rendőrség hétfő éjjel átkutatta a campus több épületét. Közölték, hogy nem fenyeget közvetlen veszély. Ugyanakkor az egyetem vezetése arra kérte az összes hallgatót és dolgozót, hogy a következő napokban ne fogyasszon a teakonyhákban vagy más egyetemi helyiségekben tárolt italokból és ételekből. Azt is kérték, hogy azonnal forduljon orvoshoz, aki evett vagy ivott hétfőn az érintett épületben tárolt élelmiszerekből, és rosszul lett, aki pedig elszíneződést is észlel a végtagjain, lehetőleg ne mozogjon, és hívjon mentőt.

Borítókép: A Darmstadt német városban működő műszaki egyetemen legkevesebb hét embert mérgeztek meg egy egyelőre ismeretlen eredetű folyadékkal. Fotó: Twitter

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.