időjárás 7°C Elza 2021. December 1.
logo

Többen is súlyosan megsérültek a göteborgi robbanásban

Forrás: MTI
2021.09.28. 11:01 2021.09.28. 14:50
Többen is súlyosan megsérültek a göteborgi robbanásban

Robbanás történt egy lakóépületben a svédországi Göteborgban kedd reggel, több embert kórházba kellett szállítani - tájékoztatott az SR svéd közszolgálati rádióadó.

Több svéd hírforrás szerint huszonhárom embert vittek kórházba: ötöt mentőautóval, tizennyolcat pedig busszal. Többségük könnyű sérülést szenvedett, de néhány ember állapota súlyos.  

A Sahlgrenska Egyetemi Kórház szóvivője jelezte: három súlyosan sérült nő volt azok között, akiket beszállítottak a klinikára.

A rendőrség közölte, hogy nyomozást indított ismeretlen tettes ellen. A robbanás eredetét még nem tudják.

Az Annedal nevű városrészben található társasház lakóit kimentették, és a tűzoltók megkezdték a lángok eloltását. A mentőcsapatok egyik szóvivője elmondta, hogy százakat evakuáltak a környékről.

A robbanás több lakást és lépcsőt megrongált.  

Svédországban egyre gyakoribbá váltak a bűnbandák által elkövetett bűncselekmények az elmúlt években, és a rivális csoportok leszámolásaik során többször robbantottak és lövöldöztek is - olvasható a Magyar Távirati Iroda tudósításában.

(A borítóképen tűzoltók dolgoznak a helyszínen, miután robbanás történt egy göteborgi lakóházban 2021. szeptember 28-án. Fotó: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Bjorn Larsson Rosvall)