Többen is súlyosan megsérültek a göteborgi robbanásban

A svéd rendőrség közölte, hogy nyomozást indított ismeretlen tettes ellen. A robbanás eredetét még nem tudják.

Forrás: MTI2021. 09. 28. 11:01
Göteborg, 2021. szeptember 28. Tûzoltók dolgoznak a helyszínen, miután robbanás történt egy göteborgi lakóházban 2021. szeptember 28-án. A hajnalban történt detonáció következtében mintegy húsz embert kellett kórházba szállítani. MTI/EPA/TT Hírügynökség/Bjorn Larsson Rosvall Fotó: Bjorn Larsson Rosvall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Robbanás történt egy lakóépületben a svédországi Göteborgban kedd reggel, több embert kórházba kellett szállítani - tájékoztatott az SR svéd közszolgálati rádióadó.

Több svéd hírforrás szerint huszonhárom embert vittek kórházba: ötöt mentőautóval, tizennyolcat pedig busszal. Többségük könnyű sérülést szenvedett, de néhány ember állapota súlyos.  

A Sahlgrenska Egyetemi Kórház szóvivője jelezte: három súlyosan sérült nő volt azok között, akiket beszállítottak a klinikára.

A rendőrség közölte, hogy nyomozást indított ismeretlen tettes ellen. A robbanás eredetét még nem tudják.

Az Annedal nevű városrészben található társasház lakóit kimentették, és a tűzoltók megkezdték a lángok eloltását. A mentőcsapatok egyik szóvivője elmondta, hogy százakat evakuáltak a környékről.

A robbanás több lakást és lépcsőt megrongált.  

Svédországban egyre gyakoribbá váltak a bűnbandák által elkövetett bűncselekmények az elmúlt években, és a rivális csoportok leszámolásaik során többször robbantottak és lövöldöztek is - olvasható a Magyar Távirati Iroda tudósításában.

(A borítóképen tűzoltók dolgoznak a helyszínen, miután robbanás történt egy göteborgi lakóházban 2021. szeptember 28-án. Fotó: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Bjorn Larsson Rosvall)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.