időjárás 1°C Elza 2022. december 1.
logo

Hatalmas migránskaraván közelít a határ felé

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG
2021.10.29. 17:44 2021.10.30. 00:44
Hatalmas migránskaraván közelít a határ felé

Az előrejelzések szerint az eddigi legnagyobb, hozzávetőlegesen 60 ezer illegális bevándorlóból álló tömeg érkezik a határ felé, aminek megvédésére 6500 gárdistát és katonát vezényeltek a texasi határhoz - olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Texas kormányzója, Greg Abbott bejelentette, hogy számos intézkedést hoztak a határfal építése mellett, a migránsválság enyhítése és az illegális bevándorlók feltartóztatása érdekében. A döntések értelmében több mint 6500 nemzeti gárdistát és katonát vezényeltek a határra, hogy megvédjék azt a közeledő hatalmas tömegek elől. „A Biden-kormányzat aktívan támogatja az illegális bevándorlást, ellentétben a korábbi, Trump-kormányzattal” – jelentette ki Abbott.

A kormányzó kiemelte:

a nemzeti gárdát és a hadsereget azért kellett a határhoz vezényelni, mert egy hatalmas migránskaraván közeledik az Egyesült Államok és Mexikó határához. Elmondta, hogy az állam szögesdrótokat és szállítókonténereket helyez el a határon, hogy a blokáddal útját állják a migránsoknak, megakadályozzák a bejutásukat Texasba. A végrehajtási rendelet értelmében a bűnüldöző szerveket felhatalmazták arra, hogy a koronavírus-járvány egészségügyi kockázatai miatt minden illegális bevándorlót letartóztathassanak Texas területén.

„A Nemzeti Gárda és a Közbiztonsági Minisztérium felhatalmazást kapott arra, hogy letartóztassa azokat az illegális bevándorlókat, akik átjutnak a blokádon, majd pedig börtönbe zárják őket Texas Államban elkövetett birtokháborítás elkövetése miatt” – tette hozzá a kormányzó. Greg Abbott továbbá kijelentette, hogy várhatóan az év végéig befejezik a határfal építésének egy részét. Azonban a Biden-kormányzat megnehezíti a határfal építését, és megpróbálta megakadályozni, hogy Texas egyedül oldja meg a migránsválságot - olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

A Biden-adminisztráció beperelt és a szövetségi bírósághoz fordultak annak érdekében, hogy a bíró megállapítsa, az általam kiadott rendelet alkotmányellenes

– mondta Abbott.

Borítókép: MTI/EPA/EFE/Esteban Biba

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.