Lapozó: Elszabadult az erőszak az olasz–francia határon

Hamarosan légi taxi könnyíti a közlekedést Rómában · A francia történelemtanárt lefejező terrorista apja szerint fia megfizetett minden muzulmán nevében · Felfüggesztették a tanárt, miután azt mondta a muszlim diáknak: „Terroristákkal nem tárgyalunk” · Elszabadult az erőszak az olasz–francia határon.

Forrás: Mediaworks2021. 10. 28. 18:01
Menton, 2020. június 30. A 2020. június 30-án közreadott képen francia határõrök dolgoznak a Saint-Ludovic határállomáson, az olasz határ mellett fekvõ franciaországi Mentonban június 15-én. Az Európai Unió június 30-án közzéteszi azoknak az országoknak a listáját, amelyeknek állampolgárai július elsejétõl beléphetnek az unió területére. MTI/AP/Keystone/Daniel Cole Fotó: Daniel Cole
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamarosan légi taxi könnyíti a közlekedést Rómában

Csak pár év kérdése, hogy a fiumicinoi repülőtérre érkező turisták légi taxiba szállhassanak, és tízperces városnézés után a Termini pályaudvaron landolhassanak. A fuvar ára 140 euró.  A mini helikopter lenne Róma környezetbarát, a forgalmi dugók fölött könnyedén átsikló közkedvelt közlekedési eszköze. A Volocopter elnevezésű német cég, valamint a római reptér közös vállalkozása úttörőként vonulna be a közlekedés történetébe. Hamarosan 18 elektromos meghajtású helikopter cirkálhat az örök város horizontján. 

Forrás: AffarItaliani

A francia történelemtanárt lefejező terrorista apja szerint fia megfizetett minden muzulmán nevében

Szalafista csoportokhoz közel álló internetes oldalakon terjesztették június óta azt a másfél órás videót, amelyen a Samuel Patyt lefejező csecsen terrorista, Abdoullakh Anzorov apja, Abouyezid Anzorov idézi fel a 2020. október 16-i terrorcselekményhez vezető előzményeket, és értékeli fia tetteit.

Abouyezid Anzorov a videón felidézi, hogy fia a helyi mecset imámjától, a Le Figaro szerint d’Abdelhakim Sefriouitól kapott egy videófelvételt, amelyen az imám kifejti, hogy a Samuel Paty osztályába járó muzulmán diákokat mennyire sokkolja és megalázza a tanórákon a prófétájukat kigúnyoló karikatúrákról folytatott állandó társalgás. Abouyezid a saját videójában emlékeztet a muzulmán közösségek folyamatos, törvényes és végül mégis hiábavaló kéréseire és törekvéseire, hogy megakadályozzák prófétájuk kigúnyolásának folyamatos felidézését az osztálytermekben. Abouyezid Anzorov kifejti, hogy fiával ellentétben neki nem volt bátorsága cselekedni. „Aboullakh minden muzulmán nevében megfizetett, és elégtételt vett az elszenvedett sérelmekért, valamint megvédte minden csecsen és a világ minden muzulmánjának a becsületét” – fejezi ki büszkeségét Abouyezid Anzorov terrorista fiával kapcsolatban.

A büszke csecsen férfi ugyanakkor tagadja felelősségét fia és Samuel Paty sorsában, és állítja, hogy soha nem nevelte fiát fanatizmusra, mert mindig csak annyit kért tőle, hogy „szeresd Allahot jobban, mint saját szüleidet”.

Forrás: ValeursActuelles

Felfüggesztették a tanárt, miután azt mondta a muszlim diáknak: „Terroristákkal nem tárgyalunk”

Mohammed Zubi, a New Jersey állambeli Ridgefield Memorial High School középiskola végzős diákja iskolai tanóráján azzal a kérdéssel fordult tanárához, hogy befejezhetné-e otthon az órán kiadott feladatot. Az oktató válasza pedig az volt, hogy „terroristákkal nem tárgyalunk”. Mohammed és az osztálytársak egy része felháborodott, sokkolta őket a válasz, mások nevetni kezdtek.

Mohammed feljelentést tett a rendőrségen, valamint nyilatkozott a helyi WABC televíziónak, majd a CNN-nek is. Az amerikai hírtelevízió megemlítette, hogy az oktató elnézést kért a diáktól, és biztosította őt arról, hogy nem akarta megbántani. A középiskola a tanárt azonban azonnal felfüggesztette, majd közleményt adott ki, amelyben minden jelenlegi és jövendőbeli diákját és azok szüleit is arról biztosította, hogy az intézmény elítéli a bármely tanulóját vagy oktatóját ért diszkriminációt.

A helyi rendőrség ugyanakkor nem indított eljárást a tanár ellen, mert nem talált bűncselekményre utaló jelet. Mohammed elmondta a WABC televíziónak: az incidens annyira megviselte, hogy napokig nem tudott visszatérni a tanuláshoz. „Még a barátaimat sem akartam látni azok után, amit a tanár mondott nekem” – indokolta több napig tartó hiányzását a végzős diák.

Forrás: TheBlaze

Elszabadult az erőszak az olasz–francia határon

Kövekkel és üvegekkel dobálták meg a tarthatatlan állapotokat dokumentálni szándékozó sajtó képviselőit az olasz–francia határszakaszon lévő Ventimigliában. A közbiztonság leépülése érzékelhető a bevándorlók által megszállt határ menti településen. A helyiek bevallása szerint komoly veszélyt jelent az esti órákban az utcán tartózkodni, mert a migránsok mindenki szeme láttára dorbézolnak és fogyasztanak kábítószert. 

„A drámai állapotok az Európai Unió migrációs politikájának, valamint a bevándorlók szétosztásának teljes kudarcát bizonyítja. Brüsszel harcot folytat a falakat követelő országokkal, ugyanakkor figyelmen kívül hagyja a tagországok közötti falakat, amelyek csupán hamis szolidaritást vállalnak egymás iránt” – teszi szóvá az olasz sajtó.

Forrás: Nicolaporro

Borítókép: MTI/AP/Keystone/Daniel Cole

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.