Lapozó: Jól jövedelmező üzletág a bevándorlóközpontok működtetése Olaszországban

LMBTQ-aktivisták és baloldali radikálisok a francia katolikus iskola felégetésével fenyegetőznek · A lengyel jogrendszer nagyobb demokratikus védelmet ad, mint a svéd · A franciák 67 százalékát aggasztja Franciaország és Európa „nagy lakosságcseréje” · Jól jövedelmező üzletág a bevándorlóközpontok működtetése, valamint a kitoloncolásra váró migránsok fogva tartása Olaszországban.

Forrás: Mediaworks2021. 10. 21. 17:04
San Ferdinando, 2019. februr 16. Afrikai bevndorlk legett strak maradvnyait nzik egy migrnstborban, a dl-olaszorszgi San Ferdinandban 2019. februr 16-n, miutn tz ttt ki az tmeneti szllson. A tzesetben egy Moussa Ba nev 29 ves szenegli frfi lett vesztette. MTI/EPA/ANSA/Marco Costantino Fotó: Marco Costantino
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

LMBTQ-aktivisták és baloldali radikálisok a francia katolikus iskola felégetésével fenyegetőznek

A középnyugat-franciaországi város, Poitiers katolikus iskolájának a falára radikális baloldali aktivisták és a helyi LMBTQ-lobbi tagjai fenyegetéseket tartalmazó plakátokat ragasztottak ki hétfőről keddre virradó éjszaka. „Elutasítjuk és elítéljük az oktatási intézményben uralkodó szexizmust, hogy az intézmény táplálja a homofóbiát és a transzfóbiát, amikor a hagyományos és sztereotip bináris nemi identitást népszerűsíti” – írják a falragaszokon a szerzők. Rosszallásuk nem áll meg itt, a katolikus intézménnyel szemben kilátásba helyezik „a fasiszta gyerekeket kitermelő gyár felégetését”.  

A rendőrség nagy erőkkel megkezdte a nyomozást a szerzők beazonosítása és kézre kerítése érdekében. A nyomozók közleménye szerint azonban már most erős a gyanú, hogy a rendfenntartók által jól ismert radikális baloldali személyek vagy a város LMBTQ-közössége áll a fenyegetések mögött, mert róluk köztudott, hogy nyíltan ellenségesek a katolikus intézménnyel szemben.

Forrás: www.valeursactuelles.com

A lengyel jogrendszer nagyobb demokratikus védelmet ad, mint a svéd 

Lengyelországot régóta komoly kritika éri azzal kapcsolatban, hogy felszámolja a demokráciát és a jogállamiságot a bíróságok fokozott politikai ellenőrzése révén, valamint hogy nem tartja be az uniós jogot. Az Uppsalai Egyetem jogtudósa szerint Lengyelország jogrendszere több beépített féket tartalmaz, mint a svéd, ezért sokkal erősebb a jogállami védelem. Carl Fredrik Bergström szerint, ha Svédországban egyszerű többséggel kormányt tudna alakítani egy párt (hosszú ideje kisebbségi kormánykoalíció vezeti az országot), akkor nem évek, hanem csupán hetek kérdése lenne, és meg tudná gyengíteni a svéd jogállamiságot. A lengyel alkotmány modern és jól felépített, ennél gyengébb a svéd alaptörvény, állítja az jogászprofesszor. Ráadásul a déli szomszédnál van alkotmánybíróság, Svédországban az nem létezik, helyette az országgyűlés és az alkotmányügyi bizottság – amelyeket politikusok alkotnak – látja el ezt a szerepet. 

Forrás: Sveriges Radio

Már a franciák 67 százalékát aggasztja Franciaország és Európa „nagy lakosságcseréje”

A Harris Interactive közvélemény-kutató cég friss felmérésének adatai szerint Franciaország lakosságának 67 százalékát aggasztja az Európát és Franciaországot érintő „nagy lakosságcsere” elmélete.  A felmérésben megkérdezett franciák 61 százaléka pedig nemcsak aggódik, hanem egyenesen valóságos veszélynek látja, és meggyőződése, hogy a lakosságcsere előbb-utóbb meg is történik. A válaszadók politikai hovatartozása szerint a jobboldali Nemzeti Tömörülés támogatóinak 93 százaléka tart a francia nemzeti identitást (is) felszámoló jelenségtől, de még Emmanuel Macron pártjának, az LREM-nek a szavazói is 61 százalékban vélik veszélyesnek a folyamatot. Sőt, a radikális baloldali párt, az Engedetlen Franciaország aktivistáinak 42 százaléka fél attól, hogy a lakosságcsere lesz Európa és Franciaország jövője. A francia lakosság  figyelemreméltóan közös aggodalma igazolja Éric Zemmour állítását, miszerint ő olyan gondolatokat fogalmaz meg, amelyek a franciák fejében már központi helyet foglalnak el.

A Harris Interactive adatai szerint Éric Zemmour a francia szavazók 17 százalékának a támogatására számíthatna a köztársasági elnökválasztás első fordulójában. Marine Le Pen pedig egy százalékponttal marad le – egyelőre – Franciaország új jobboldali sztárja mögött.

Források: www.valeursactuelles.com, www.twitter.com

Jól jövedelmező üzletág a bevándorlóközpontok működtetése, valamint a kitoloncolásra váró migránsok fogva tartása Olaszországban

A személyiségi jogok gyakran sérülnek. Jelenleg tíz kitoloncolásra váró illegális bevándorlót fogva tartó központ létezik Olaszországban. A börtönökben most négyszáz személy van elhelyezve, akik ellátása és őrizete naponta negyvenezer euróba kerül. Ezek fele előre láthatóan huzamosabb ideig Olaszországban marad, mivel lehetetlen visszatoloncolni hazájukba a háborús viszonyok vagy konfliktusok miatt. Ez azt jelenti, hogy a központok hosszú távon is bőséges bevételre számíthatnak az államkasszából. A központok a költségek csökkentése miatt gyakran embertelen körülmények között tartják fogva a kitoloncolásra várókat. A római Ponte Galeria központban 19, szülői kíséret nélkül érkezett kiskorút is fogva tartottak a tavalyi évben. Az olasz fogdákban összesen hat személy vesztette életét, az elhalálozások körülményei mindeddig tisztázatlanok. Érdekes az is, hogy multinacionális cégekhez hasonló európai láncok alakultak ki a kitoloncolásra váró rabok fogva tartására. 

Forrás: www.difesapopolo.it

Borítókép: Afrikai bevándorlók leégett sátrak maradványait nézik egy migránstáborban a dél-olaszországi San Ferdinandóban, miután tűz ütött ki az átmeneti szálláson Fotó: MTI/EPA/ANSA/Marco Costantino)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.