Lapozó: Oroszország továbbra is tiltja a gyereknek szóló LMBTQ-propagandát

A járvány alatt a duplájára nőt az evészavarral küzdő gyerekek száma Belgiumban · Halállal fenyegeti a „külvárosi muzulmán arab” a francia oktatási minisztert · „Kultúrbónuszt” ad a spanyol kormány jövőre a 18 éveseknek · Oroszország nemet mond az Európa Tanács felszólítására, és továbbra is tiltja a gyereknek szóló LMBTQ-propagandát.

Forrás: Mediaworks2021. 10. 07. 13:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A járvány alatt a duplájára nőt az evészavarral küzdő gyerekek száma Belgiumban

A belgiumi kórházak arról számolnak be, hogy a koronavírus-járvány kezdete óta duplájára nőtt a súlyos evészavarral és annak következményei miatt kórházba szállított gyermekek, elsősorban lánygyermekek száma.  A fiatalokat többnyire bulimiával és anorexiával hozzák be a szülők.

Az antwerpeni gyermekkórház specialistája, dr. An Bael szerint már nem tudják  segítség nélkül ellátni a betegeiket, akik ráadásul egyre súlyosabb állapotban kerülnek kórházba. A  megnövekedett betegszám és a rossz állapotú betegek elhúzódó kezelése miatt várólisták alakultak ki, ezért a vészesen lesoványodott gyerekek is csak négy hónapos várakozás után remélhetik a kórházi felvételt. A témában nyilatkozó szövetségi egészségügyi miniszter, Frank Vandenbroucke elmondta, hogy a belga kormány kiemelt figyelemmel követi a problémát, és 2021-ben már 16 millió eurót biztosított az evészavarral élő fiatalok kezelésének költségeire, beleértve a pszichiátriai gondozásukat is.

Forrás: Brusselstimes.com 

Halállal fenyegeti a „külvárosi muzulmán arab” a francia oktatási minisztert

A franciaországi Val-de-Marne (Marne völgye) megyében ismét őrizetbe vették azt a Rayanne B.-t, második generációs bevándorló férfit, akinek korábbi ügye október 4-én már bejárta a francia sajtót. A magát „külvárosi muzulmán arabnak” definiáló, egyértelműen bevándorló-hátterű fiatal a múlt héten feltört és kirabolt egy tűzoltóautót, a rablás pillanatait rögzítő videót a közösségi médiában hencegve publikálta. Ezután a francia rendőröknek küldött halálos fenyegetést: „Bemegyek a rendőrőrsre, Allah akbar! Bang bang bang! Kutyák gyülekezete, csak várjatok, hamarosan eljövök, jobban jártok, ha felveszitek a golyóálló mellényt!” A rablásért és a rendőröknek küldött halálos fenyegetésért a bíróság a húszéves férfit a „francia állampolgári ismeretek” tanfolyam elvégzésére kötelezte, majd kevesebb, mint 24 óra őrizet után szabadon engedte.

Alig néhány nappal szabadulása után Rayanne, a „külvárosi muzulmán arab” csuklyába öltözve a francia oktatási minisztert, Jean-Michel Blanquer-t fenyegeti a közösségi médiában: „Eljövünk érted, meglátod, b…zd meg az anyádat Blanquer és az egész Nemzeti Oktatás k…rvák gyerekeinek gyülekezete.” A miniszternek szóló üzenete közben a férfi fekete haverja a kamera elé tartva beélesít egy kézifegyvert.

Forrás: Valeursactuelles.com, twitter.com/ExhoPapa

Úgynevezett „kultúrbónuszt” ad a spanyol kormány jövőre a 18 éveseknek 

A négyszáz eurós csekket, amelyet a szélsőbaloldali koalíciós kormánytag, az Unidas Podemos (Együtt képesek vagyunk) javaslatára hagytak jóvá, különböző kulturális területeken költhetik majd el a fiatalok, például bikaviadalokon vehetnek részt, esetleg könyveket vagy pedig videójátékokat vásárolhatnak belőle. A művészi vénával megáldott 18 éveseket is támogatni akarják vele, így festői, zenei rendezvényeken vagy színházban, táncos eseményeken is el lehet költeni a pénzösszeget. Becslések szerint mintegy félmillió fiatal fog élni a lehetőséggel, és kétszázmillió eurót különítenek el rá a jövő évi költségvetésben. Az egyelőre nem derült ki, hogy az olasz és francia mintára bevezetett kultúrbónuszt milyen arányban költhetik majd el a megadott területeken a fiatalok.

Forrás: vozpopuli.com

Oroszország nemet mond az Európa Tanács felszólítására 

Oroszország elítélte a strasbourgi székhelyű nemzetközi szervezet, az Európa Tanács (ET) kedden kiadott közleményét, amelyben az ET Rasszizmus és Intolerancia elleni Európai Bizottsága (ECRI) arra szólította fel Moszkvát, hogy vonja vissza a nemzetközi politikában csak „melegpropaganda-törvényként” emlegetett rendeletét. Az Európa Tanácsba delegált állandó orosz képviselő, Ivan Soltanovsky a TASS orosz hírügynökségnek elmondta, hogy az ET bizottsága olyan területen ad utasításokat egyik tagállamának, amely nem tartozik a nemzetközi szervezet kompetenciájába, azaz az ET túllépi hatáskörét. Soltanovsky egyúttal megerősítette, hogy Oroszországnak éppen ezért nem áll szándékában eleget tenni a minden alapot nélkülöző felszólításnak. 

„Moszkva továbbra is készséggel együttműködik a strasbourgi székhelyű nemzetközi szervvel, ha az nem lépi át hatáskörét, hanem sokkal inkább arra összpontosít, hogy hogyan tud fellépni a nemzeti kisebbségeket érő folyamatos diszkrimináció, az erősödő nácizmus és keresztényellenesség ellen” – foglalta össze Oroszország álláspontját Ivan Soltanovsky.

Forrás: Rt.com

A borítóképen: Ivan Soltanovsky. Forrás: YouTube/Centerfest.ru

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.