Tiltakoznak a szülők a szexuális „felvilágosító” könyv miatt

A texasi tankerület a helyi könyvtárral kötött partnerprogram részeként A szex egy vicces szó címmel könyvet tett elérhetővé a kisiskolásoknak. A „műben” többféle szexuális orientációjú embert mutatnak be hét és tíz év közötti gyermekeknek és a szüleiknek – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2021. 11. 19. 18:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A texasi tankerület iskoláiba járó gyermekek szülei aggodalmuknak adtak hangot azzal kapcsolatban, hogy állításuk szerint hiányzik a hatósági felügyelet a gyermekek számára elérhető könyvekkel kapcsolatban.

A sokak által felháborítónak tartott könyv A szex egy vicces szó címet viseli. 

A szerző, Cory Silverberg szerint a könyv a 8–10 éves korosztályt célozza meg, és „az első szexuális nevelési könyvet ennek a korcsoportnak szánták, a kötet magába foglalja a leszbikus, meleg és biszexuális, valamint a nemi identitásváltoztatással és a nemmel kapcsolatos tapasztalatokat.”

A könyv olyan kérdéseket is tárgyal, mint a hozzárendelt nem, a nemi identitás és a nemi szerepek – olvasható a V4NA nemzetközi hírügynökség cikkében.

A Clear Creek tankerület nemrégiben tartott igazgatósági ülésén a szülők hangot adtak az aggodalmuknak számos olyan könyvvel kapcsolatban, amely 

szerintük nem lenne szabad, hogy elérhető legyen az általános iskolás gyermekeknek. 

A szülőket Mark Callahan képviselte, akinek a gyermeke a tankerület 45 iskolájának egyikébe jár. A férfi arra buzdította a testület tagjait, hogy merüljenek bele a diákok által hozzáférhető könyvek gyűjteményébe.

Nem hagyjuk gyermekeink szexualizálását, legyen szó drag queen-történetekről vagy olyan könyvekről, mint A szex egy vicces szó

– mondta Mark Callahan. 

A jelentések szerint a könyv nem közvetlenül az iskolában volt elérhető, hanem a helyi könyvtár panelprogramján keresztül. Azonban a szülők aggályai miatt a könyvtár gyűjteményéhez való hozzáférést felfüggesztették – olvasható a V4NA hírügynökség cikkében.

Borítókép: Bookshop.org

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.